Wine Garden je nova manifestacija kojom je Beograd obogatio svoju turističku ponudu, a koja će biti održana 15. i 16. juna u Botaničkoj bašti. Ulaznice za prvi dan manifestacije su već rasprodate, a ostao je još mali broj ulaznica za nedelju.

Botanička bašta je po prvi put otvorila svoja vrata za održavanje jedne manifestacije, što je naišlo na odličan odziv Beograđana koji će tokom toplog junskog vikenda uživati u atmosferi rajskog vrta u centru grada u kome se nalazi više od 1.000 biljnih vrsta iz celog sveta, a mnoge od njih se mogu videti samo u Botaničkoj bašti. Užitak u ovoj atmosferi će savršeno upotpuniti i sadržaji manifestacije. Vrhunska vina, probrani sirevi, koncerti, interesantne vinske radionice, gastronomski specijaliteti, zabavne igre samo su deo sadržaja koji očekuje posetioce od 14 do 19 časova. U tom periodu svi posetioci će moći da besplatno degustiraju vina, a da bi doživljaj bio potpun omogućeno je i iznajmljivanje vinskih čaša po ceni od 200 dinara. Po završetku degustacije novac se vraća.

Povezana vest:  Redfoo: Novak Đoković je sjajna ličnost i uzor, jedan od najvećih takmičara u istoriji sporta

Na Wine Gardenu posetioci će osetiti i karnevalski duh Vinskog maratona, koji će po treći put biti održan 21. septembra u predivnom ambijentu vinograda na Paliću. Svi zainteresovani će moći da se prijave za ovaj jedinstveni događaj.

Popodnevno uživanje i zabavu će začiniti nastupi DJ-eva, a od 19h do 22h će biti održani koncerti sjajnih muzičara koji će prirediti poseban muzički ugođaj u prelepom ambijentu Botaničke bašte.

Povezana vest:  Zdravko Čolić večeras na Ušću, kapije se otvaraju od 18 časova

U subotu 15. juna od 19h zvuk rockabilly i rock’n’roll hitova s kraja 50ih i početka 60ih godina u Botaničku baštu će doneti bend „Bricks and Cans“, a od 20h koncert će održati Lena Kovačević. Pored svojih novih singlova, Lena će prevati i nezaboravne domaće i svetske hitove koji su obeležili godine za nama, u originalnim aranžmanima Lene i njenih muzičara.

I u nedelju 16. juna, posle zabavnih aktivnosti tokom dana na muzičkoj bini Wine Gardena od 19h će nastupiti naša mlada pijanistkinja i kantautorka, Katarina Pejak, koja će u Botaničku baštu preneti atmosferu svetskih bluz scena svirajući kombinaciju bluza, soula, finog džeza, amerikane i klasičnog roka. A od 20h Wine garden će koncertom zatvoriti popularni mladi autor Marko Louis. Njegova muzika je kombinacija modernih i tradicionalnih zvukova, a njegov pečat su truba i duvački instrumenti.

Povezana vest:  U2: Dejvidu Bouviju dugujemo dobar deo uspeha

Karte za 16. jun se još uvek mogu kupiti preko prodajnih mreža Tickets.rs (Ex Eventim), DD Tickets i Gigstixa, a u cenu karte od 1.000 dinara po danu ulaze svi dnevni programi i večernji koncerti. Za decu do 12 godina ulaz je besplatan.

S obzirom da manifestacija traje više od osam sati, svi posetioci će na ulazu dobiti narukvice koje će im omogućiti izlazak i ponovni ulazak u Botaničku baštu. Više informacija se može pronaći na sajtu www.winegarden.rs i fb stranici: winegardenbelgrade.

PHOTO: Antonio Ahel/ATAImages