Grupa Garbage, jedna od najvećih svetskih rokenrol atrakcija u drugoj polovini devedesetih i početkom dvehiljaditih, održala je u petak, na bazenima „11. april“, fantastičan, prvi beogradski koncert u karijeri, i za sat i 40 minuta žestokom svirkom oduševila više od 2.000 zaljubljenika na mestu idealnom za ovakav događaj.

Američki bend, predvođen harizmatičnom, beskrajno simpatičnom Škotlanđanskom Širli Menson, prvi put je nastupio u Srbiji 2005. na „Egzitu“, a u petak je dokazao da protok vremena njima ništa ne znači, i da i dalje, kao prava energetska bomba, na moćan način donosi ono najbolje iz svog repertoara. Čim su se pojavili na sceni Širli, Stiv Marker, Bač Vig i Djuk Erikson, i počeli da praše „Control„, gromoglasne ovacije su jasno nagovestile da će publika i bend biti jedno od prvog do poslednjeg trenutka koncerta.

Povezana vest:  Rasel Brend: Još uvek volim Kejti Peri

Izvedena već u uvodnoj fazi, jedna od najpopularnijih pesama, „Stupid Girl“ bila je „okidač“ za pravu rok žurku, a „Wicked Ways“ savršeno je obogaćena Depeche Mode klasikom „Personal Jesus„. Širli je sve vreme dominirala prostorom, ne pričajući mnogo u prvom delu koncerta, ali se kasnije, gotovo pred svaku pesmu, spontano i iskreno obraćala publici, uz šarmantno „dobro veče“ i „hvala“ na srpskom. Pokazala je da se dobro seća „Egzita“, i, ne skrivajući emocije, dodala: „Dosta ste vi prošli i propatili, sve te ratove, i to razumem, tako je svuda u svetu. A opet ste i sada ovde, sa nama, da svi delimo muziku koju volimo zajedno. Ovde u Beogradu oseća se neka posebna energija, neobičan vajb, jako mi se sviđa„.

Povezana vest:  Psy pobedio Justina Biebera , njegov "Gangnam Style" najgledaniji YouTube video ikada

Tempo ni u jednom momentu nije padao, zvuk je bio savršen, a uz sve to, i nebo se ove večeri smilovalo, pa smo kišu „osetili“ samo pevajući „Only happy when it rains„. Grla se nisu štedela ni uz „Push“, „I Think I’m Paranoid“, „Cherry lips“ posvećenu LGBT populaciji… Posetiocima nije palo na pamet da puste bend bez bisa, pa se sve završilo tek uz „When i Grow Up“, pola sata pre ponoći.

Povezana vest:  Kris Martin ne želi duet s Džastinom: Biber je ipak malo previše zgodan za nas!

Garbage su sa lakoćom potvrdili da i dalje pripadaju vrhu svetskog rokenrola, i da se njihova svirka ni na trenutak ne oslanja na „staru slavu“. Prethodno, dok je mrak još padao, publiku, koja se tek okupljala, odlično je zagrejao beogradski Autoparkregrutujući i novu publiku pred obeležavanje dve decenije postojanja naredne godine.

PHOTO: Charm Music