Posetite večeri balkanskog bluza, romske muzike i etno roka na 28. BELEF-u!

  1. Beogradski letnji festival– BELEF tri odvojene večeri posvećuje balkanskom bluzu, romskoj muzici i etno roku i to na glavnoj festivalskoj lokaciji – Platou ispred Vojnog muzeja na Kalemegdanu.

Večeras, 1. jula, nastupiće Mostar Sevdah Reunion – sastav čiji se muzički stil gotovo u celini sastoji od sevdalinki i romske muzike u modernim aranžmanima. Možda je najbolji opis muzike ovog benda „balkanski bluz”, a svi njihovi nastupi obično su ispraćeni ovacijama.

Povezana vest:  VIS Nebograd za početak koncerata na Zidiću

Muzički ansambl OĐILA – grupa koju čine Davorka Bosnić, Sanja Uzelac, Slobodan Simonović, Boris Nikolić i Andrej Stefanović, približiće nam romski melos poznatim melodijama 6. jula. Mediji u Jugoslaviji, ali i u mnogim drugim državama gde su nastupali, često su Ođilu predstavljali kao autentični ciganski bend iz Moskve, što dovoljno svedoči o perfekciji u izvođenju romske muzike.

Povezana vest:  Grupa Ramštajn najavila kompilaciju i koncertni DVD

Marko Hatlak bend sa specijalnim gostom Vlatkom Stefanovskim – virtuoz na harmonici koji na neobičan način kombinuje latino, pop, fank i rok melodije, praćen svojim bendom i uz gostovanje neprevaziđenog Stefanovskog, svečano će zatvoriti BELEF 7. jula.

Ulaznice se mogu nabaviti i na dan koncerta od 17 časova