Svestrani umetnik, vrhunski interpretator i autor sevdalinki Božo Vrećo održaće koncert 14. decembra (20:30) u Sava centru u Beogradu.
Pred publiku regionalno prestižnog Sava centra, godinu dana od uspešnog prvog susreta, vraća se „umetnik anđeoskog glasa, koji leči dušu i otvara srce“ (New York Times), o čemu svedoče jedinstvene i glasovno raskošne Božine interpretacije u pesmama kakve su „Lejlija“, „Pandora“, „Elma“, „Ko li noćas miluje ti kosu“ ili „Meni si bila vrijedna“.

„Puno me toga veže za Beograd. A beogradska publika je jako zahtjevna i suzdržana, ali ako je osvojite ona je vaša i beskrajno vas voli“, kaže Božo Vrećo.

Ulaznice za beogradski koncert Bože Vreća 14. decembra su u prodaji od danas  po cenama od 1.500, 1.800, 2.100 i 2.500 dinara na blagajni Sava centra, kao i preko mreže i prodajnih mesta www.tickets.rs.

Nakon što se preko 50 godina niko nije usuđivao da unese promene u postojeći sevdah, i zapiše novi tekst po uzoru na stare, vekovne tekstove, Božo Vrećo se među muzičarima novije generacije istakao kao najinteresantniji i najpoznatiji interpretator i kantautor. Kao lirski tenor sa ogromnim vokalnim rasponom i sa neobičnim vizualnim identitetom, Božo Vrećo izaziva oluje entuzijazma i inspiracije kod svoje publike. Dokaz o tome su rasprodane poznate koncertne hale, pozorišne dvorane, kao i sakralni objekti u kojima nastupa širom Evrope i sveta.

Povezana vest:  PROMOCIJA NOVOG ALBUMA GRUPE "NERON MIKANDUS" 23. APRILA

Po završetku fakulteta arheologije na fakultetu u Beogradu, u zvanju magistra, Božo Vrećo, rođen u Foči, odlučuje se za novi početak, u kom muzika preuzima u potpunosti njegov život, postaje misija i jedini cilj. Seli se u Sarajevo, centar sevdaha i u kratkom periodu osvaja srca svojim glasom.

Sa svojim prvim sarajevskim bendom Halka objavljuje albume „Halka“ (2013) i „O ljubavi“ (2014). U solo karijeru kreće albumom „Moj sevdah“ (2014), na kom se, pored interpretacija poznatih sevdalinki nalazi i njegova prva autorska kompozicija „Lejlija“. Pesma posvećena njegovoj voljenoj majci doživljava neviđeni uspeh i postavlja standard, odnosno sadrži Božin prepoznatljiv pečat u pisanju i interpretiranju autorske sevdah muzike. Sledi album „Pandora“ (2017), izdat u Briselu, Belgija, a ubrzo i „Melek“ (2018), objavljen u saradnji sa Croatia Records.

Povezana vest:  FEMIX FEST U KC GRADU

Božo Vrećo 2016. godine objavljuje literarni prvenac – autobiografski lirski roman „Mila“, koji je dobio naziv po Božinoj majci, napisan je u formi dnevnika, u kojem kroz prozne i poetske zapise o odrastanju, porodici, sevdahu i umetnosti, dominiraju emocije.

Božina a capella izvedba je iskustvo, koje sve, koji ga slušaju, ostavlja bez daha.