Chris Rea u Sava centru
chris_reaPoznati britanski muzičar Kris Rija (Chris Rea) održaće 5. februara 2010. koncert u Beogradu, u okviru svoje evropske turneje koja počinje 1. januara naredne godine.
Oktobra 2009. Objavljen je dupli album najvećih hitova Krisa Rije “Still So Far To Go – The Best of Chris Rea” na kome se nalaze poznate pesme kao što su: On the Beach, Josephine, Road To Hell, Julia, kao i novi singlovi “Still to Far To Go” i “Valentino”.Tokom ove godine, pored evropske turneje, Rija je najavio izlazak novog studijskog albuma i objavljivanje autobiografije pod naslovom “The Road To Hell & Back Again”.
Karijera Kris Rije traje već 30 godina tokom kojih je prodao preko 30 miliona albuma. Njegovi albumi The Road To Hell i Auberge, odmah su izbili na prvo mesto britanske top liste. Kris Rija se smatra jednim od najboljih muzičara i gitarista sa prostora Velike Britanije. Njegovi albumi su uvek dobijali odlične kritike a istovremeno su beležili velike komercijalne uspehe. Rijini prvobitni koraci u svetu muzike su bili u okviru bluza a kasnije eksperimentiše i sa drugim muzičkim pravcima. Interesantno je da je u periodima kada je imao padove uvek stvarao veselu muziku koja mu je odmah popravljala raspoloženje. Posle teže bolesti 2001. godine u kojima je imao 50% šansi prezivljavanja obećao je sebi da će, ukoliko preživi, da se vrati svojim bluz korenima, sto je i učinio. Tada je izjavio : “Ukoliko neko shvata muziku kao ljubavnu romansu, onda je bluz moja prva ljubav, moja supruga. Uvek me prati i ja je obožavam.”
Karte za koncert Krisa Rije po cenama od 1700, 2200, 2600 i 2900 dinara a mogu se kupiti na blagajnama Sava Centra i Tiket servisa. Organizator koncerta je koncertna agencija Line Up.

Povezana vest:  Riječki Syleth pobednik 49. Gitarijade