tereza_kesovijaKarte u prodaji za koncert Tereze Kesovije „Još se srce umorilo nije“

 

U prodaji su ulaznice za koncert Tereze Kesovije koji ce se pod nazivom “Još se srce umorilo nije“ odrzati u Sava centru 23. januara 2011.godine. Ulaznice po cenama od 2.300, 2.600 i 2.900 dinara prodaju se na blagajni Sava centra, Bilet centru (Kulturnog centra Beograda, Kolarceva 6) i u prodavnici Jugotona u Nusicevoj ulici. Tereza će na koncertu nastupiti sa orkestrom Camerata Serbica pod dirigentskom palicom Đele Jusića, koji je i autor većine njenih pesama

La Kesovia je, osim na ex-yu festivalima, dočekivana ovacijama i na festivalima u Meksiku, Bratislavi, Rio de Žaneiru, Francuskoj u kojoj je imala i zavidnu karijeru. Jedna od retkih muzičara sa ovih prostora  koja je uspela cetiri puta da napuni parišku Olimpiju. Na francuske top liste dospeva ponovo 2008. pesmom “De la ou tu m’aimes”. Umetinica čije ime izaziva vibracije svuda u svetu, a posebno u Francuskoj javnosti, ove godine obeležava pedeset godina svoje karijere.

Povezana vest:  Novi spot sastava Rammstein na MTV-ju Spot za pesmu Ich Tu Dir Weh sastava Rammstein od 1. janua

Sa festivala u Splitu, Opatiji, Zagrebu, Sarajevu i Beogradu publika je pamti po pesmama autora: Zdenka Runjića, Nikice Kalođere, Arsena Dedića, Kemala Montena, Đele Jusića i drugih.

Njeni nezaboravni  hitovi poput ”Prijatelji stari gdje ste”,”Nono, Nono…”,”Sunčane fontane”, “Sviraj mi sviraj” su samo od nekih koje će publika moći da čuje u Velikoj dvorani Sava centra. Snimila je vise od trideset LP ploca i preko sedamdeset signlica, kao i desetak Cda, ali i veliki broj pesama koji nisu nikada ni snimljene

-Doživećete ljubav. Moramo vjerovati u ljubav jer život bez nje ne vredi. Najbolji dojam o meni biće u Sava centru. Garantiram. Publika će dati ocjenu o ovim rečima. Ne znam lagati kroz pesme. Zato dođite – izjavila je Tereza kada smo je pitali sta beogradska publika moze da ocekuje na koncertu 23. januara, s obzirom da je nije bilo preko dvadeset godina.

Povezana vest:  Avishai Cohen Trio ponovo u Beogradu!

Orkestar kratke biografije, ali velikog ugleda „Camerata Serbica“ pratice Trezu na koncertu. Iako postoji tek nekoliko godina, ovaj orkestar je postigao znacajan uspeh, pre svega sprovodeci osnovnu ideju da nastupa samo sa najznacajnijim svetskim umetnicima. Zahvaljujući visokom kvalitetu muziciranja, Camerata Serbica je brzo okupila oko svojih projekata najveće umetnike današnjice koji su nastupili sa ovim ansamblom: Lućano Pavaroti, Marjana Lipovšek, Jon Marin, Lorenc Nasturika, a medju domacim zvezdama pridruzili su im se i Aleksandar Serdar, Bojan Sudjić, Vesna Stanković, Ljubiša Jovanović. Nastupili su na značajnim festivalima kao što su BEMUS, „Budva grad teatar“, NOMUS, „Guitar art festival“, NIMUS, kao i u najznačajnijim koncertnim prostorima,  Dvorani Berlinske filharmonije, Centru Sava, Kolarcu, Dvorani Union u Mariboru, Minoriten saal u Grazu. Umetnički kvalitet orkestra Camerata Serbica, prepoznale su Ujedinjene nacije u Srbiji i Crnoj Gori i time prihvatile patronat nad koncertnom sezonom 2005/2006. u kojoj se Camerata Serbica predstavlja i u ulozi promotera Milenijumskih ciljeva Ujedinjenih nacija.

Povezana vest:  Niall iz One Directiona dobiće muzej u rodnom gradu

Ovog puta orkestrom od 45 stalnih clanova, dirigovace tvorac skoro vecine Trezinih pesama i njen dugogodisnji prijatelj, Djelo Jusic. Kao dirigent nastupao je na najpoznatijim koncertnim pozornicama, a njegov kompozitorski rad proteže se i na orkestralnu vokalno-instrumentalnu civitate scensku, filmsku i televizijsku muziku. Đelo Jusić pripada plejadi „Velikih majstora s mora“ koji su stvorili nezaobilazne doprinose hrvaskoj muzici pridodavši joj kreativno snažnu i savremenu mediteransko-dalmatinsku komponentu. Počeo je da komponuje šezdesetih godina, kada je osnovao ansambl Dubrovački trubaduri. Porina za životno delo, dobio je  2007. godine.