Barbara_Streisand

Počeo Gremi vikend u čast velike Barbre Strejsend

U Los Anđelesu će se u nedelju održati 53. dodela muzičkih nagrada Gremi (Grammy). Svečanost će otvoriti pop-pevačica Kristina Agilera. S njom će na svečanosti nastupiti i pevačica i glumica Dženifer Hadson. Dve dive izvesće program u čast legende svetske muzike Arete Frenklin.

Na 53. svečanosti prvi put će nastupiti Mik Džeger, kako bi odao počast legendi soul muzike Solomonu Burkeu, koji je preminuo prošle godine. Uživo će nastupiti i osmostruka dobitnica Gremija, 68-godišnja Barbra Strejsend.

Povezana vest:  Prvi samostalni koncert Nine Bardić u pulskoj Areni 8. avgusta

Nju su u petak uveče Stevi Vonder, Toni Bennet i trio „Glee“ prigodnim programom proveli kroz skoro 50 godina dugu muzičku karijeru. Njima su se pridružili Fejt Hil, Bari Manilou i Sil, čime je počeo Gremi vikend u čast Oskarom nagrađene pevačice i glumice.

Strejsend će u aprilu napuniti 69 godina, a u toku svoje karijere pokazala se i kao veliki filantrop. Ove godine nominovana je za najbolji tradicionalni pop album s ostvarenjem „Love Is the Answer“. Na dodeli Gremija svoj će čekati i Džastin Biber, Rijana, Kejti Peri, Eminem i Lejdi Gaga, koja će tom prilikom prvi put uživo izvesti novi singl „Born This Way“.

Povezana vest:  Elvis Prisli ponovo na vrhu liste najslušanijih albuma

Najviše nominacija za Gremi, njih 10, ove je godine dobio američki reper Eminem. Njegov Recovery nominovan je za najbolji album, a za najbolju pesmu godine u trci s „Love the Way You Lie“. Sa sedam nominacija sledi ga pevač s Havaja, Bruno Mars, koji je među ostalim u trci za najbolju mušku vokalnu interpretaciju.

Slede Džej-Zi, Lejdi Antebelum i Lejdi Gaga sa po šest nominacija. Kejti Peri se uz Lejdi Gagu, Arkade Fajer i Ladi Antebelum nada nagradi za najbolji album. Mladi Kanađanin Džastin Biber nominovan je za otkriće godine kao i britanska pevačica Florense Velč (Florence + the Machine).

Povezana vest:  Sveže iz Universal Music Serbia - Evie Irie

Gremi se dodeljuje u više od stotinu kategorija.