svi_na_pod_11

Svi na pod, Dubioza kolektiv i Baj d fiš na Trenčtaunu

Bosansko-hercegovačka „Dubioza kolektiv“, makedonski „Baj d fiš“ (Bei the Fish) i domachi „Svi na pod“ nastupiće na velikoj bini regionalnog „Trenčtaun“ (Trenchtown) festivala, koji che biti održan od 29. aprila do 1. maja u Etno kampu nadomak Palića, kod Subotice.

Organizatori 11. „Trenčtauna“ saopštili su danas da će treće večeri festivala 1. maja nastupiti dab-hiphop-gitarski bend „Dubioza kolektiv“, koji je prošlog aprila objavio besplatno na internetu treći album „5 do 12“, sa koga je izdvojen spot „Walter“.

Povezana vest:  Bobi Braun se izjasnio da nije kriv za vožnju u pijanom stanju

-Muzika ‘Baj d fiš’, koji će nastupiti 29. aprila, se može opisati kao elektro-akustična kombinacija sa sofisticiranim makedonskim i mediteranskim začinima. Bend ima četiri albuma, a prošlog meseca su objavili singl ‘Ideal Woman’ koji najavljuje novi album, na kome se kao gostujući vokal pojavljuje pevačica Karolina Gočeva – piše u saopštenju.

Beogradski sastav „Svi na pod“, koji nastupa druge večeri „Trenčtauna“, posle hit-spotova „Boogie Woogie“, „Ušche“ i „Bez plana“, nedavno se oglasio singlom „Zvuk ulice“, nastalim u saradnji sa bivšim članom „Idola“ Vladom Divljanom, a za proleche je najavljen izlazak njihovog debitantskog albuma.

Povezana vest:  Makedonija povukla pesmu Imperija sa Evrovizije, sprema novu

-Predstavichemo vam i ove godine na dve bine najinteresantnije domache i regionalne bendove, kao i aktuelne didžejeve. Očekuje vas i veoma zanimljiv pratechi program – saopštio je „Trenčtaun“, čiji je organizator fondacija „Fokus“ iz Subotice.