metallica 

Anketa muzičkog  časopisa Rolling Stone: Metallica je najveći metalbend svih vremena
 
Anketa muzičkog  časopisa Rolling Stone otkrila je kako čitatelji Metallicu smatraju najvećim metal bendom svih vremena. Na drugom mestu našao se Dream Theater, a treće je zauzeo pionirski Black Sabbath.
Metallica je kroz celu svoju karijeru mnogo puta ljutila svoje žestoke obožavatelje raznim zaokretima u stilu i zvuku te netipičnim saradnjama, ali još uvek ih se smatra najvećima u žanru. Čini se da njihovu statusu bogova metala nije naštetila čak ni saradnja s Louom Reedom na albumu ‘Lulu’, koji su mnogi obožavatelji i većina kritičara dočekali na nož.
Što se tiče Dream Theatera, grupe koja se proslavila spojem progresivnog rocka i metala, sam Rolling Stone naglasio je kako je njihova visoka pozicija delom rezultat i činjenice da su svoje obožavatelje o anketi obavestili putem twittera.
Treći bend na listi, Black Sabbath, jedan je od pionira heavy metala. Tokom više od trideset godina karijere grupa je doživela mnogo izmena članova, ali jedini stalni ostao je legendarni gitarist Tommy Iommi. Među najharizmatičnijim je članovima svakako i pevač Ozzy Osbourne te njegov naslednik, nedavno preminuli Ronnie James Dio.
Evo spiska deset najboljih metalaca po izboru čitatelja Rolling Stonea: Metallica, Dream Theater, Black Sabbath, Iron Maiden, Slayer, Megadeth, Judas Priest, Led Zeppelin, Pantera i Tool.
Povezana vest:  Stivi Vonder odžao tri besplatna koncerta u SAD