kaiser-chiefs

Kaiser Chiefs  ovog petka u emisiji MTV TakeOver
 
Britanski indi rok sastav Kaiser Chiefs nastupili su kao glavni izvođači na ovogodišnjem Taksirat festivalu, koji je održan u prvoj nedelji decembra u Skoplju, MTV ekipa se, naravno, našla na licu mesta i prepustila ovoj petorki da gledaocima emisije MTV TakeOver otkriju svojih pet omiljenih spotova.
Bend Kaiser Chiefs je nastao u Engleskom gradu Lids početkom 2003. godine i čine ga Ricky Wilson (vokal), Andrew White (gitara), Simon Rix (bas), Nick „Peanut“ Baines (klavijatura) i Nick Hodgson (bubnjevi). Za sada su objavili četiri studijska albuma sa kojih se izdvajaju hitovi poput „I Predict A Riot“, „Oh My God“, „Ruby“ i „Never Miss A Beat“. Neki članovi benda su veliki poštovaoci njihovog gradskog  fudbalskog kluba Leeds United, a Kaiser Chiefs je ime tima iz Južne Afrike u kojem je nekada igrao Lukas Redebe, dugogodišnji kapiten Leeds United-a.
Pre nego što su se predstavili pod nazivom Kaiser Chifes, momci su od 1996. Nastupali kao garažni rok sastav Parva. Ali na kraju su se ipak odlučili na brit pop zvuk koji im je doneo slavu u Velikoj Britaniji i širom sveta. Zahvaljujući mnogobrojnim hitovima, karaktreističnom stilu oblačenja i energičnim nastupima, momci iz Lidsa su nesumnjivo stekli milione fanova, a koje izvođače i spotove vole – pogledajte u petak, 6. decembra u 20:30 samo u MTV TakeOver emisiji.
Povezana vest:  Vokalkompagniet hor prvi put u Beogradu