Ajriš Stu svira u KST-u povodom Dana Svetog Patrika 

irish_stewSrpska grupa Ajriš stu (Irish Stew), koja inspiraciju nalazi u irskoj muzici, sviraće 16. marta u Klubu studenata tehnike (KST) u Beogradu povodom najvećeg irskog praznika, Dana Svetog Patrika, saopštio je danas ovaj bend. 
„Irski paprikaš“, kako glasi ime grupe u prevodu na srpski, na koncertu će pored pesama sa prva dva albuma izvoditi i pesme sa trećeg, čije se snimanje očekuje sredinom godine, dodaje se u saopštenju. 
Navode se reči vođe benda Bojana Petrovića da Ajriš stu ima nameru da „svoju prvu proslavu Svetog Patrika u KST-u pretvori u veče posvećeno svim ljubiteljima dobrog keltskog zvuka“. 
Desetak godina starija srpska grupa Ortodoks kelts (Orthodox Celts) redovno u Beogradu organizuje koncerte povodom proslave Dana Svetog Patrika. 
Ortodoks kelts, ili „Pravoslavni kelti“ su najavili da će novo izdanje tradicionalnog koncerta održati 17. marta u Domu omladine Beograda – dan posle nastupa „Ajriš stua“. To će istovremeno biti osamnaesti put da bend na ovaj način obeležava Dan Svetog Patrika. 
Karte za koncert „Ajriš stua“ u KST-u koštaće u pretprodaji 300 dinara. 
Ajriš stu“postoji od kraja 2002. godine. Isprva je svirao obrade irskih tradicionalnih pesama, a potom je naglasak stavio na autorske kompozicije koje su mešavina pank rok zvuka i irskih muzičkih motiva. 
Prvi album „So Many Words“ objavio je 2005. godine. Tri godine kasnije usledio je album „Dare To Dream“. 

Povezana vest:  Soundtrack za "Seks i grad 2": Alicia Keys i Erykah Badu