MADONA_SUPERBOL_1

46. SUPERBOL

Madona gledanija od utakmice

 

Super Bol, finale doigravanja profesionalne lige američkog fudbala (NFL), u kojoj su Nju Jork Džajantsi pobedili Nju Ingland Patriotse, gledalo je rekordnih 111,3 miliona Amerikanaca, ali sportske zvezde pobedila je muzička superzvezda Madona čiji je nastup u poluvremenu utakmice pratilo čak 114 miliona gledalaca. Utakmica Džajantsa i Patriotsa bila je najgledaniji TV prenos u američkojistoriji, tako da je i za tri miliona gledaniji nastup Madone u Kleopatrinom stilu najgledaniji koncert u poluvremenu Super Bola u istoriji.

Povezana vest:  Manu Čao u subotu svira u Hali sportova

Uprkos spektakularnom koncertu koji je hip-hop impresario P. Didi na tviteru ocenio „najboljim nastupom u poluvremenu Super Bola svih vremena“, Madona je ponovno izazvala kontroverze jer su se nacionalna TV mreža NBC i NFL morali ispričati zbog „neprikladog“ gesta britanske reperke M.I.A.-e, koja se na pozornici pridružila Madoni tokom pesme „Give me All Your Luvin“ i pritom publici pokazala srednji prst.

Povezana vest:  I JUSTIN BIEBER NASTUPA NA 2015 MTV EMA DODELI NAGRADA U MILANU

PR NFL-a Brajan MekKarti izjavio je kako je „taj gest bila potpuno neprimerena i vrlo razočaravajuća, zbog čega se izvinjavamo našim obožavateljima“, a pokazivanje srednjeg prsta odmah je potaknulo uporedbe sa skandalom iz 2004. godine kada je u istom dešavanju Dženet Džekson, koja je nastupala u duetu s Džastinom Timberlejkeom, auditorijumu pokazala bradavicu dojke – navodno nenamerno.

Javili su se i čuvari (televizijskog) morala u obliku Televizijskog veća roditelja koje je osudilo NBC i NFL kao glavne krivce za skandal jer za nastupe biraju izvođače „koji su karijere izgradili na šokiranju publike i prostakluku“.

Povezana vest:  2CELLOS ruše rekorde, spot za Thunderstruck ima više od 10 miliona pregleda!

Na prvom finalu doigravanja NFL-a 1967. godine u poluvremenu su publiku zabavljali limeni orkestri s koledža, ali otada se sve promenilo – Super Bol poslednjih godina uveličavaju koncerti najvećih zvezda poput U2, The Rolling Stonesa, Bruce Springsteena i The Black Eyed Peas.