vlada-divljanDivljan na poljskom i nemačkom!

 

Vlada Divljan pored osmomartovskog koncerta u Domu sindikata u Beogradu zaokupljen je trenutno sa dva izuzetno zanimljiva projekta u kojima će njegove pesme iz vremena Idola i kasnije samostalne karijere biti prepevane na poljski i nemački jezik!

Pesme Idola „Maljčiki“ i „Retko te viđam sa devojkama“ uz Divljanovu svesrdu pomoć već su zaživele u verzijama na poljskom na danas već čuvenoj kompilaciji „Yugoton“ (2001), na kojoj su poljski muzičari obradili nekoliko klasika jugoslovenskog rokenrola raznih izvođača.

Povezana vest:  Frajle snimile šou, na redu spot

-Sada ponovo radim neke stare pesme za Poljsku, kao ‘Dok dobuje kiša’, ‘Ona to zna’ itd. ‘Maljčiki’ i ‘Retko te viđam’ su bili hit singlovi u Poljskoj. Odlična je bila verzija ‘Retko’. Baš mi se dopada. To je možda najbolja verzija, bolja od moje! To su ozbiljni hitovi u Poljskoj – kaže Divljan.

Uz to, Divljan je raspoložen da jednog dana uradi i rusku verziju legendarnih „Maljčika“, ali kaže da se u takav pothvat ne bi upuštao bez nekog saradnika koji bi trebao biti „pravi Rus koji živi tamo, da se to aktualizuje“.

Povezana vest:  Goran Karan 8. marta u Sava centru

-‘Maljčiki’ imaju potencijal hita. Bili su to u Poljskoj i ovde, i mogu to biti svugde.

Imaju poletan ritam umpa-cumpa“ – ističe Divljan.

Beogradskog muzičara nastaljenog u Beču, u maju u glavnom gradu Austrije očekuje nastup na festivalu Wiener Festwochen, gde bi trebalo da svira svoje i pesme Idola na srpskom i nemačkom jeziku uz pomoć benda sastavljenog isključivo od mladih Austrijanaca.

Povezana vest:  Venčanje Eltona Džona 21. decembra

-Uvežbaću bend mladih Austrijanaca između 18 i 25 godina da sviraju moje pesme, nešto će verovatno biti na nemačkom, ali će većina biti na srpskom, budući da je to drugi jezik u Beču – kaže Divljan.

Vlada Divljan i Nevladina organizacija održaće svoj drugi po redu osmomartovski koncert u Domu sindikata u Beogradu, za koji ulaznice koštaju 1.000, 1.200 i 1.500 dinara. Ulaznice se mogu kupiti na blagajnama Doma sindikata i Doma omladine.