Parni_valjak_2011_-_Dunja_Dopsaj

Parni valjak i treću noć u Sava centru!
 
Zbog velikog interesovanja publike, popularna rok grupa Parni valjak potvrdila je i treći uzastopni koncert 10. marta u Sava centru. Prva dva koncerta zakazana za 8. i 9. mart su potpuno rasprodata nakon svega dve nedelje od puštanja ulaznica u prodaju i to u periodu kada je zbog izrazito hladnog vremena bila očekivana spora prodaja ulaznica! Manje od tri nedelje pred akustične koncerte u Sava centru, ulaznice za treći koncert u četiri kategorije, po nepromenjenim cenama od 2050 do 3100 dinara, od danas su u prodaji na blagajni Sava centra i svim prodajnim mestima Eventima. I za treći koncert uz svaku kupljenu ulaznicu, dobija se jedinstveni bar kod za preuzimanje novog albuma „Stvarno nestvarno“!
Koncerti se neće razlikovati kad je u pitanju kvalitet produkcije na kojoj Parni valjak izrazito insistira, ali su moguće manje izmene u repertoaru i sviranje većeg broja pesama što je svakako jedna od prednosti serije uzastopnih koncerata. Ipak, na sva tri koncerta publika će moći da čuje sve najveće hitove nastale u skoro četiri decenije karijere jednog od koncertno najdugovečnijih bendova na ovim prostorima.
Jedan od najznačanijih trenutaka u istoriji Parnog valjka svakako je koncert u „Zagrebačkom kazalištu mladih“, popularno nazvanom „ZeKaeM“. Bend koji inače važi za atrakciju sa velikih bina uz glasno ozvučenje, spektakularnu rasvetu, snažne gitarske rifove i punokrvni rok nastup, 1995. godine odlučuje se za koncert „bez struje“ po uzoru na tada veoma popularni televizijski serijal „MTV Unplugged“ u kom bendovi nastupaju lišeni svih elektronskih uređaja kao što su pojačala, efekti ili sintisajzeri. DVD i CD izdanje pod nazivom „Live in ZeKaeM“ do danas je najprodavaniji album Parnog valjka, ali ujedno i najprodavaniji muzički DVD u celom regionu.
Posle šest velikih koncerata u Srbiji, od kojih je poslednji bio u Kragujevcu 14. februara, bend je izrazio želju da se u Beograd vrati sa potpuno drugačijim koncertima u akustičnoj postavci i repertoarom pesama koje bolje zvuče „bez struje“ u intimnijem prostoru. Celovečernji koncerti u trajanju od preko dva sata donose kultne balade, ali i neke od najenergičnijih pesama Parnog valjka i to na akustičnim gitarama, koncertnom klaviru, akustičnim bubnjevima i perkusijama, uz neponovljivo pevanje Akija Rahimovskog.

 

Povezana vest:  Farel Viljams najavio globalni "Live Earth" koncert