IMG_1578

Završen 12. Trenchtown festival
 
Jutros je završen Trenchtown, jedan od najznačajnijih regionalnih muzičkih festivala, koji je po 12. put održan u fenomenalnom prirodnom okruženju Etno kampa nadomak Palića od 30. aprila do 2. maja.
Festival je u ponedeljak, 30. aprila, na Velikoj bini, otvorila svirka Eve Braun, koji su svojim pop hitovima razgalili prisutnu publiku. U večernjim satima ubrzanje je doneo jedan od najpopularnijih domaćih crossover bendova – Eyesburn, koji su održali eksplozivan koncert pred više od 2000 ljudi. Zabavni i duhoviti makedonski Balkan-ska sastav Superhiks je napravio fantastičnu žurku uz izvrsnu komunikaciju sa publikom (u jednom trenutku su svi u publici čučnuli na nagovor Superhiksa u sklopu zamišljene koreografije).
Na Maloj bini zapažene nastupe imali su subotički sastav All The Arms We Need,  zatim trenutno možda najbolji mladi kantautor Dušan Strajnić sa svojim bendom Stray Dogg, a prostor ispred Male bine se ispunio do poslednjeg mesta na žurci koju su priredili Sajsi & Damjan Eltech sa vokalnom podrškom – Švecom Rispek.
Drugog festivalskog dana posetioci su počeli da plešu već sa prvim bendom na Velikoj bini – svirao je SevdahBABY Live, da bi se brojnost publike skoro udvostručila tokom nastupa jednog od najboljih regionalnih hip hop bendova, sastava Elemental. Najvitalniji domaći punk rock sastav Atheist Rap oduševljeno je dočekan od strane svojih starih i novih fanova, koji su svaku pesmu ispraćali glasnim ovacijama.
Na Maloj bini odlične svirke drugog dana Festivala imali su niški ska bend Proces, mladi reggae sastav Aman Zaman, slovenačka electro-rock grupa New Citizens, da bi se nakon koncerata žurka nastavila uz nastup prve dame domaćeg dubstepa  Djashttown Queen.
Poslednjeg festivalskog dana na Velikoj bini kvalitetnu reggae svirku je održao bugarski sastav Roots Rocket Band, nakon čega su Jinx svojim nastupom pomirili raznovrsnu i višegeneracijsku publiku koja je igrala uz najveće hitove ovih Zagrepčana. Program na Velikoj bini zatvorio je popularni mađarski bend ColorStar.
Iste večeri jedan od možda najboljih nastupa na Maloj bini ovogodišnjeg Festivala imao je mladi hrvatski bend Vlasta Popić, a Bvana iz Lagune je sa svojim pratećim bendom Neznani Ludaci imao žestok svirački rep koncert. ZAA su pokazali zašto su trenutno jedan od najboljih novih domaćih reggae sastava.
Ovogodišnjem Trenchtown festivalu je prisustvovalo nešto manje od 10.000 ljudi.

 

Povezana vest:  Novi spot sastava Vrum