pink_maritini_najavna

Na listi zahteva grupe „Pink Martini“ 30 instrumenata

 

Američki sastav „Pink Martini“ održaće 31. maja koncert u Beogradskoj areni, a listom zahteva ovog neobičnog sastava od 12 članova, dominira dug spisak instrumenata i tehničkih uslova vezanih za kvalitet zvuka koje treba ispuniti. Među nešto više od 30 instrumenata, pored neizbežnog klavira, nalaze se latino udaraljke, profesionalne kastenjete, kubanski i brazilski instrumenti, navedeno je u saopštenju Beogradske arene. Osnivač benda Tomas Lauderdejl vreme u garderobi voli da provodi svirajući, tako da će mu na raspolaganju biti i pianino.

Povezana vest:  Vitni Hjuston ponovo na rehabilitaciji

Orkestar koji pronalazi inspiraciju u romantičnim holivudskim mjuziklima, nastupiće u Beogradu drugi put nakon pet godina, u organizaciji Arene Beograd i „Jugokoncerta“. Članovi grupe pre nastupa uživaće uz kafu, zeleni i čaj od nane. Na njihovom stolu naći će se kvalitetni sendviči sa salatom od tune ili piletine, vegetarijanski sendviči za dva člana grupe, supa, mleko i jogurt.

Povezana vest:  Džastina Bibera dočekali baptistički protestanti u Kanzas Sitiju

Muzičari su zamolili da pred nastup imaju jela od ribe, piletine, govedine i svinjetine, povrće, razne vrste sira, salata i integralnog pirinča. Grupa postoji od 1994. godine, kada je Tomas Lauderdejl, klasični pijanista i harvardski diplomac, okupio muzičare da bi izvodili muziku u okviru političkih, humanitarnih i drugih kampanja i sa njima izveo svoju verziju popularnih pesama.  Publici se to veoma svidelo i zato su nastavili po istom receptu. Muzika sastava „Pink Martini“ predstavlja mešavinu muzike iz različitih delova sveta i različitih žanrova.

Povezana vest:  Konkurs NIS-a za mlade džez pevače „Daj glas za Nišville" povodom veka od rođenja Bili Holidej i Frenka Sinatre

Grupa sada ima 12 članova i sarađivala je sa 30 orkestara, uključujući i više nastupa s Filharmonijom Los Anđelesa, Nacionalnim simfonijskim orkestrom Amerike i Bi-Bi-Si-jevim koncertnim orkestrom.  Učestvovali su na svečanosti povodom otvaranja nove zgrade Filharmonije Los Anđelesa. Nastupali su u Karnegi holu i Muzeju savremene umetnosti (MOMA) u Njujorku. Ulaznice za beogradski koncert koštaju 1.600, 1.900, 2.200, 2.500 i 2.900 dinara.