Partibrejkers

KRIŠKE, OLA HORHE, REFLECTIONS OF INTERNAL RAIN, ŽENEKESE I PARTIBREJKERS NA GLAVNOJ BINI EXIT FESTIVALA

Svake godine Exit promoviše izvođače iz Srbije i regiona, one manje poznate, ali i one velike po regionalnim, a i evropskim okvirima. Na ovogodišnjem Mejn stejdžu Exit festivala, pre nastupa najvećih zvezda svetske muzičke scene, očekuju vas svirke omiljenih bendova sa ovih prostora!

U četvrtak će pre nastupa legendarnih Duran Duran i vrcavog Gossip nastupiti Kriške, bend koji istražuje granice žanrova i stilova, i često ih prevazilazi inovacijama i otvorenim pristupom koji objedinjuje uticaje  sličnih bendova iz prošlosti i savremene alternativne svetske muzike.  Debi album grupe Kriški objavljen je krajem marta 2011. godine pod etiketom ,,Odličnog hrčka”. Uživo, Kriške nude dosta energičniji i tvrđi zvuk nego na samom albumu, te se na koncertima publika često iznenadi novim i drugačijim numerama koje bend stalno donosi i tim potvrđuje svoju kreativnost i upornost u radu. Nezaobilazna svirka na samom početku festivala!

Povezana vest:  NOVA CENA KARATA ZA KATANJA UOČI NASTUPA U HANGARU

Dan kasnije na Mejnu nastupa beogradski sastav Ola Horhe. Čine ga pijanista Andy Pavlov koji koristi originalne analogne sintisajzere sa kraja 70-ih i početka 80-ih godina i multiinstrumentralista Attack El Robot na bubnjevima, koji je i basista benda Kriške, koji na Mejnu nastupa dan ranije. Svaki nastup dua Ola Horhe izaziva sjajne reakcije publike, a 2009. godine Popboks ih proglašava najboljim novim bendom u toj godini. Ono što nam obećavaju za Exit je retrofuturistički zvuk indi provenijencije. Savršen intro za Hercules and Love Affair i New Order!

Trećeg dana festivala premijeru na glavnoj bini imaće Reflections of Internal Rain, hardcore punk sastav nastao u Novom Sadu 2004. godine. Nakon tri izdanja sjajno prihvaćenih od strane publike i nekoliko turneja, Reflections of Internal Rain ovog leta na Exitu završavaju svoju veliku evropsku turneju na kojoj će predstaviti poslednji album „Answers“, izdat u Srbiji, Italiji i Velikoj Britaniji.

Povezana vest:  Superhiks u MTV Expressu

Konačno, u nedelju, 15. jula očekuju nas nastupi dva vrlo dobro poznata srpska benda- ŽeneKese i Partibrejkers!

ŽeneKese, petočlani rock bend iz Beograda, nastao je 2004. godine. Karakteristični po energičnim živim nastupima, koncertno su aktivni od 2006. godine, nastupajući po klubovima u zemlji i regionu, kao i na festivalima. Prvo samostalno izdanje benda je istoimeni debi album iz 2009. godine, dok je u martu 2011. izašlo drugo izdanje ove beogradske petorke, album „Rado bih te sreo“, objavljen i na Exit etiketi.

Jedan od najuticajnih rock’n’roll bendova na ovim prostorima, Partibrejkersi će ispisati još jednu stranicu u rock istoriji baš na glavnoj bini Exit festivala. Nakon sedam studijskih albuma izdatih od 1985. godine pa do danas, lajv albuma „Krš i lom“ izdatog 2009. za Odličan hrčak i Exit etiketu i prepunih nastupa na Exitu, Partibrejkersi se vraćaju da otpraše još jednu turu i pokažu omladincima šta je prava rock’n’roll svirka! Postoji li bolji uvod za Guns N’ Roses?

Povezana vest:  Pol Veler sarađuje sa basistom Džema

Trinaesti Exit festival održava se od 12. do 15. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu. Više o festivalu na www.exitfest.org.

ULAZNICE:


 

Četvorodnevne:

Promo cena: 6990 dinara

Popust za studente i srednjoškolce: 5490 dinara

Redovna cena: 10990 dinara

Jednodnevne:

Četvrtak 12.07. 3290 dinara

Petak 13.07. 3290 dinara

Subota 14.07. 3490 dinara

Nedelja 15.07. 3290 dinara