Belgrade_Beer_Fest_Air_2010

Na velikoj bini Bir festa nastupa 49 izvođača

 

Beogradski festival piva (Belgrade beer fest) otvara se u utorak 14. avgusta na Ušću, a na velikoj bini nastupiće 49 izvođača, najavili su danas organizatori.  Povodom jubilarnih 10 godina održavanja festivala ovogodišnji „Bir fest“ će trajati šest dana, do 19. avgusta, a među izvođačima su Plavi Orkestar, Prljavo kazalište, Pekinška Patka, Plejboj, Pit Tong (Pete Tong), Vampiri i Lav Hanters (Love Hunters).

Povezana vest:  Lena Kovačević održala koncerte u Čikagu i Njujorku, povodom nedelje srpske kulture

Na otvaranju i zatvaranju festivala, kako je najavljeno, sviraće Električni orgazam i Partibrejkersi.  Među najavljenim izvođačima su i hor Viva Voks, poznat po obradama pop i rok pesama, Rambo Amadeus, Vlatko Stefanovski, Van Gog, Ju grupa, Psihomodo Pop, Hladno pivo, Zabranjeno pušenje, Galija I Valentino.

Posetioci će imati prilike da čuju i „Belgrade Blues Factory“, bluz i dzez sastav koji čini više od 20 članova. Bir fest se priređuje od 2003. godine, a, prema podacima organizatora – Beogradske kulturne mreže, u proteklih devet godina je nastupilo više od 350 izvođača pred oko 4,6 miliona ljudi.  Posetioci tog festivala mogli su da probaju više od 90 vrsta piva.

Povezana vest:  Najprodavaniji albumi i singlovi u Velikoj Britaniji