BBF_2012_dan_1

Čuveni DJ Pit Tong večeras na Birfestu
 
U završnici jubilarnog desetog festivala Belgrade Beer Fest (Birfest), večeras i sutra uveče, kada se zatvara ovaj petodnevni muzički festival, posetioce na Ušću očekuje bogat muzički program u kojem večeras dominira svetska zvezda i ikona elektro muzike, Pit Tong.
Engleski Đ, više od dve decenije radi na britanskom radiju BBC1, a svakog petka ga sluša više od dva miliona ljudi.
Od 2003. do 2007. godine privlačio je ljubitelje elektro zvuka širom sveta u noćni klub Paća na Ibici a večeras će sasvim sigurno napraviti sjajnu atmosferu na Birfestu.
Tong je na kraju subotnje večeri koja počinje nastupom „Sharks, Snakes & Planes“.
U 20 sati na bini zameniće ih novosadski hard rok bend „Love Hunters“ sa frontmenom grupe Milanom Muminim koji od 2004. godine živi i taksira u Njujorku gde je i snimio prvi srpski rok mjuzikl sa elementima dokumentarca i SF žanra, u kom igra sa glumicom Jelenom Stupljanin.
Prvi put na Birfestu nastupiće ikone ex yu popa „Crvena Jabuka“ iz Bosne i Hercegovine.
Posetioce 10. Birfesta nakon nostlagičnih melodija bosanskohercegovačkih muzičara očekuje „tvrđi zvuk“, nastup najpoznatijeg slovenačkog i balkanskog metal benda ?Siddharta“ koji je zahvaljujući spotovima na MTV-ju, privukao veliku pažnju evropske publike.
Dobro poznati redovnim posetiocima Birfesta, beogradski folk rok bend „Orthodox Celts“ i večeras će na Ušće doneti autentičan zvuk i veselu atmosferu irske muzike.
Nakon beogradskih Iraca na scenu će izaći svetski poznati makedonski kompozitor Kiril Džajkovski, poznat po kombinaciji elektronske i balkanske etno muzike.
Jubilarni 10.Birfest sutra uveče zatvoriće „Angels“ iz Hrvatske, Valentino iz Bosne i Hercegovine, i srpske muzičke snage „Zona B“, „Đura i mornari“, „Partibrejkers“, „Van Gog“ i „Jailbreak – G ‘n R Real Tribute“.

 

Povezana vest:  NOVI SEVDAH DAMIRA IMAMOVIĆA 19. NOVEMBRA U MIKSER HOUSEU