Black-Veil-Brides-2011

Black Veil Brides: Mi smo rock bend, a ne emo goth

Znate li ko su Black Veil Brides? Za ovim ultrapopularnim mladim Amerikancima već neko vreme luduju fanovi širom sveta, a s velikim se iščekivanjem čeka i njihov novi album zasad nepoznatog naslova zakazan za 2013. godinu. Evo nekoliko zanimljivosti o ovom bendu koji velikim koracima grabi ka vrhu.

Ovi posebni momci prepoznatljivog imidža dosad su objavili dva albuma, a mnogi su se obožavatelji pomalo razočarali nakon što je objavljeno da će izlazak novog materijala biti pomeren za 2013. godinu umesto, kako su svi očekivali, da to bude u oktobru ove godine. Ali, to je zapravo samo slatko iščekivanje. Naime, momci iz benda žele da bace obožavatelje na kolena novim albumom i jako se trude oko svakog detalja.

Povezana vest:  Veliko interesovanje za koncert Robija Vilijamsa u Beogradu

-Rade na nečem velikom. Zbog toga im treba vremena kako bi sve bilo savršeno. Čak su i nastupe smanjili. To će biti remek-delo – objavio je Loudwire.com.

Ko su zapravo Black Veil Brides? Osnovani su 2006. godine u Sinsinatiju, američka savezna država Ohajo, ali bend je reformisan 2009. godine u Holivudu. Grupu sad čine Andy Biersack, Ashley Purdy, Jake Pitts, Jinxx i Christian ‘CC’ Coma. Zanimljivo je da je od originalne postave ostao jedino frontman Andy Biersack. Iza sebe imaju samo dva albuma (‘We Stitch These Wounds’ i ‘Set the World on Fire’), ali broj njihovih fanova širi se munjevitom brzinom. Ponekad ih deklasiraju i kao glam metal, gothic metal, emo goth, pa čak i kao melodični metalcore, ali momci ne vole te žanrovske odrednice. Za novi album kažu da će biti više okrenut punk rocku jer, kako kažu, vole iznova ispitivati svoje mogućnosti.

Povezana vest:  Beskraj Tour by Barcaffè

Šta možda ne znate o BVB?

Njihov posebni imidž nastao je pod uticajem slavnih bendova poput Kissa ili Mötley Crüea, a kako bi se pripremili za nastup, momci ne kriju da im treba više od šest sati!

Član BVB Ashley (nije devojka iako nosi to, najčešće žensko ime) u mnogim je intervjuima otkrio da su svi članovi benda bili kao tinejdžeri izloženi uvredama i maltretiranju od strane vršnjaka.

-Bili smo uvek drugačiji i to je bilo dovoljan razlog da nas maltretiraju. Verujem da i mnogi naši fanovi imaju istu priču. Valjda su nas tako brzo i zavoleli! Obožavamo naše fanove, oni su najbolji – rekao je Ashley.

 

Black Veil Bridesi svoje fanove nazivaju BVB vojskom, a svoje ženske fanove -nevestama!

Povezana vest:  DAN ZALJUBLJENIH UZ EVU BRAUN

Ponosni su vlasnici nagrade kultnog magazina Kerrrang! u kategoriji međunarodnih zvezda u usponu.

Andy Biersack uvršten je na 16. mesto na top listi 50 najpoznatijih rock zvezda.

Andy u slobodno vreme snima komična videa s Chanceom Klingorom koja postavlja na YouTube. Ukoliko ih želite videti, samo je potrebno upisati ‘Chance and Andy’ u pretraživač.

Jinxx je veren sa Sammi Doll iz benda My Satellite.

Andy je veliki obožavaltelj putera od kikirikija, a imao je prilike da glumi u dve televizijske reklame, jednu reklamu je snimio za telekomunikacijskog operatera AT & T, dok je drugu reklamu snimio za kampanju u svrhu pomaganja ovisnicima o metadonu.

Black Veil Bridesi isključivo žele da ih se naziva rock bendom, nikako emo goth.