repetitor2Koncert u čast mirovnog projekta Rimtutituki
Alternativni sastavi Repetitor, Multietnička atrakcija, Lira vega, Štutgart onlajn i Superkvartet nastupom 6. aprila u Beogradu obeležiće 18 godina od antiratnog projekta „Rimtutituki“ i podsetiti na dan kad je počeo rat u Bosni i Hercegovini.
Nevladina organizacija „Inicijativa mladih za ljudska prava“ saopštila je danas da će na koncertu, koji počinje u 19.00 na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, Superkvartet izvesti rimejk pesme „Slušaj ‘vamo“ projekta „Rimtutituki“.
Beogradski muzičari Zoran Kostić-Cane, Nebojša Antonijević-Anton, Borko Petrović, Srđan Gojković-Gile, Goran Čavajda-Čavke, Zoran Radomirović-Švaba, Ljubomir Jovanović-Jovec i Milan Mladenović osnovali su u proleće antiratni sastav „Rimtutituki“.
Bez dozvole za javni nastup, osmorica članova Ekatarine Velike, Partibrejkersa i Električnog orgazma su u otvorenom kamionu kružili beogradskim ulicama i izvodili pesmu „Slušaj ‘vamo“ i njenim refrenom „Mir, brate, mir“ podigli su glas protiv rata.
Tokom drugog, dozvoljenog koncerta „Rimtutitukija“ na Trgu republike je vlastima u Beogradu poslata poruka „S.O.S. mir ili ne računajte na nas“.
Kako se navodi, Superkvartet čine, pored nekadašnjeg člana „Rimtutitukija“ basiste Radomirovića, klavijaturista Aleksandar Grujić, Miroslav Mišković zaduže nza elektroniku i pevač Goran Smiljanić.
-U pauzama između nastupa bendova, na video bimu biće emitovani intervjui sa članovima ‘Rimtutitukija’ o efektima antiratne kampanje koju su vodili, kao i o današnjem odnosu države i društva prema ratovima i ratnim zločinima koji su se desili na prostoru SFRJ – navodi „Inicijativa mladih“.
Povezana vest:  APOCALYPTICA SPREMNA ZA KONCERT U DOMU SINDIKATA 16.10.2015