One Direction nastupŠta to preti 1D petorki?

Menadžer teen senzacije One Direction izjavio je da jačina galame koju proizvode fanovi ozbiljno narušava zdravlje izvođača.
One Direction čak i na zvučnim probama uoči nastupa s razglasa pušta zaglušujući zvuk devojačkog vrištanja, snimljenog na njihovim koncertima.
Englesko-irski boy bend u čijem sastavu su Harry Styles, Zayn Malik, Niall Horan, Louis Tomlinson i Liam Payne, u neobičnim uslovima vežba na zahtev svojih menadžera, piše britanski The Mirror. Naime, tvrde oni, glasovi se najbolje uvežbavaju u uslovima nalik onima na pozornici. Nema smisla pevušiti u tišini, a onda se uveče suočiti sa zvučnim zidom.
-Dodavanje zvučnih efekata jedini je način da probe deluju realistično – kažu iz menadžmenta benda.
Obožavatelji tvrde da su i ranije znali da čuju neobičnu buku za vreme zvučnih proba. Neki pak tvrde da se isti zvuk pušta u vreme koncerata kako bi se dodatno pojačala buka i tako fanove nateralo da sami podižu još veću galamu.
Član benda Louis Tomlinson lani je delimično ogluveo na desno uvo. On sam tvrdio je da je njegova nagluvost posledica galame koju stvaraju uzbuđene obožavateljke.
-Oni su još mladi i još se razvijaju, pa smo im zbog opreza dali štitnike za uši – rekao je menadžer.
One Direction čeka serija nastupa u londonskoj O2 areni, a potom nastavljaju turneju po Evropi. Bend zatim leti u Ameriku, Kanadu i Meksiko, putovanje nastavlja u Australiji i Novom Zelandu, da bi zadnji koncert održali 3. novembra u Japanu.

Povezana vest:  Najbolje festivalsko letovanje: Kampovi EXIT Avanture na peščanim plažama!