Rihanna-Topshop-T-shirtRihanna tuži Topshop zbog majice

Strani mediji pišu da Rihanna planira da tuži brinaski modni brend „Topshop“ zato što su pustili u prodaju majice sa njenim likom, a sve to bez njene dozvole.
Naime, pevačica je već unajmila tim advokata koji će podneti tužbu protiv vlasnika ovog brenda Sir Phillipa Greena kako bi prestali da prodaju majice sa pevačicinim likom, koje su inače veoma tražene, i tražiti odštetu od tri miliona funti. RiRi navodno još od marta pokušava da spreči prodaju ovih majica, a pošto u tome nije uspela, odlučila je da to uradi pravnim putem.
-Najviše ju je uvredilo i iznerviralo to što su joj rekli da ih nije briga i da će nastaviti sa prodajom – rekao je izvor blizak zvezdi sa Barbadosa za New York Times. U Velikoj Britaniji, gde je sedište ove modne kompanije, prava umetnika na fotografije nisu zaštićena, pa tako kompanija može da otkupi fotografije od fotografa, a ne mora da plaća naknadu samom umetniku.
-Iako britanski zakoni ne štite umetnika, ona je odlučila da ipak tuži Topshop. Već je potrošila oko milion dolara pokušavajući da se dogovori sa njima. Ona kaže da je to stvar principa i želi da im pokaže da ne mogu da se šale sa njom. Oni iskorišćavaju umetnike i to što rade je pogrešno – dodao je izvor.
Mnoge je najava tužbe iznenadila, pošto je svima poznato da je Rihanna u dobrim odnosima sa Sir Phillipom i njegovom kćerkom Chloe, sa kojima je viđena kako provodi božićne praznike na Barbadosu 2010. godine. Tada se šuškalo da će za Topshop da kreira svoju modnu kolekciju, ali je ona umesto toga odlučila da sarađuje sa brendom River Island, Topshopovim konkurentima.
-Ovaj problem se tiče majica koje smo nabavili od nezavisnog dobavljača. Svesni smo da je ovaj predmet u sudskom postupku i zato nije prikladno da komentarišemo – izjavio je portparol modnog brenda koji se na žalost više ne prodaje u Srbiji, ali ko zna možda se ponovo vrate.

Povezana vest:  Zavšena poslednja sezona Američkog idola