TheTorontoDrugBust photoAnzeKokalj2MTV PREMIJERA: THE TORONTO DRUG BUST – CIGAR SUPERSTAR

The Toronto Drug Bust predstavljaju novi spot za poslednju pesmu sa njihovog debi albuma „Enfant Terrible“. Video za numeru „Cigar Superstar“ je snimljen u Briselu, u lokalnom pozorištu sa tamošnjim glumcima. Za režiju je bila zadužena Simona Jerala i ovo je prvi spot u kome se nijedan član benda ne pojavljuje u njemu, već je sve prepušteno glumcima iz belgijske prestonice.
Premijeru spota možete da pogledate u ponedeljak, 3. Juna u 20 časova, na MTV kanalu i MTV.rs.
„Na ideju sam došla kada sam upoznala Basa i Thomasa u Briselu čiji su mi izgled i karakter u potpunosti privukli pažnju. Njihovi izrazi lica, pokreti tela i hemija koja postoji između dvoje ljudi su bili presudni. Na brzinu sam im ispričala ideje o bendu, pesmi, raskoši muške lepote i tanke linije između polova. Na kraju sam iskoristila dosta materijala koji je snimljen u toku samog procesa pravljenja spota. Milism da će video upotpuniti romantičnu notu cele pesme“, objasnila je rediteljka spota Simona Jerala.
Fromtmen benda Izak Košir je rekao da mu je ovo verovatno omiljena pesama koju je ikada napisao. „Ova pesma ima „ono nešto“, i nekoliko najbliskijih prijatelja me je pitalo da li ona govori o njima. Ovo je takođe omiljena pesma našeg producenta Ramija Helina i čak mi je priznao da bi voleo da ju je on napisao, što je za mene najveći kompliment koji je mogao da mi udeli. Za sjajne zvukove sa gitare zadužen je švedski muzičar Mikael Ludin, aka Micke Ghost. Spot je u potpunosti Simonino autorsko delo, mi smo joj dali punu slobodu da uradi šta god želi, osim da se neki član benda pojavi u njemu. A zapravo nam se samo nije letelo tog vikenda u Brisel, hahaha… „
Indie rock bend The Toronto Drug Bust iza sebe ima debi album „Infant Teribile“, koji su snimali u Londonu, Ljubljani i Helsinkiju tokom 2010. godine. Pored pohvala kritike, ostvarili su i internacionalna priznanja, te su bili proglašeni za najbolji rock band 2010 i drugi najbolji bend godine prema muzičkom web-portalu i radio stanici Somojo. TDB su do sada delili binu sa velikanima poput The Subways, The Kooks, Editors i The Wombats, a njihova pesma The Dandy Song je bila predstavljena u emisiji Garyja Crowleya BBC Introducing.
Na zvuk The Toronto Drug Bust benda je uticao britanski rock, bluz I muzika iz 60. i 70. godina i zvođači The Rolling Stones i David Bowie. Nastupali su na svim većim festivalima u regionu, kao što su Sziget, Exit, Terraneo i Rock Otočec, a ove godine će nastupiti na Vienna Waves festivalu. Ranije ove godine su objavili limitirano izdanje live albuma na vinilu, snimljeno u Helsinkiju tokom 2011. godne.
Bend trenutno radi na drugom albumu, a dok ne bude gotov i nove pesme ne pristignu, uživate u njihovom najnovijem spotu za pesmu „Cigar Superstar“

Povezana vest:  PARTY WEEK @ AKADEMIJA