Dance arena 6Juronjuz svrstao Exit u top 10 muzičkih festivala Evrope

Sajt Juronjuz (euronews.com) svrstao je muzički festival Exit u Novom Sadu u top 10 najboljih muzičkih evropskih festivala.
Exit se nalazi na šestom mestu ove liste, dok se na prvom nalazi španski festival Benikasim, koji svake godine okupi blizu 500.000 posetilaca.
Na drugom mestu je festival „Nuit Sonores“ koji se održava u Lionu u Francuskoj i koji kombinuje u svom programu muziku, grafički dizajn, scenografiju, vizuelne kreacije i digitalnu kulturu, dok je na trećem mestu danski festival „Roskilde“.
Tu su i muzički festivali „Glastonberi“ (Velika Britanija), „Rock am Ring and Rock im Park“ (Nemačka), a na šestom mestu je „Exit“ za koji se na sajtu juronjuz kaže da je za „samo 13 godina taj festival uspeo da stekne pozitivnu međunarodnu reputaciju“.
„Svake godine posećuje ga oko 130.000 ljudi, zahvaljujući jedinstvenoj lokaciji i raznolikim muzičkim žanrovima. Exit je 2007. godine proglašen za najbolji evropski festival na dodeli Britanskih festivalskih nagrada“, navodi se na sajtu.
Iza „Exita“ nalaze se na sedmom mestu „Tomorrowland“ (Belgija), „Paleo“ Švajcarska, „Sziget“ (Mađarska) i „Przystanek Woodstock“ (Poljska).

Povezana vest:  Adelin "21" - album veka u Britaniji