ISKAZ 3PRESLUŠAJTE NOVI ALBUM BENDA ISKAZ „TANATOS“ – EKSKLUZIVNO NA DEEZERU

Novi studijski album pančevačkog sastava Iskaz pod nazivom „Tanatos“, novo izdanje izdavačke kuće Lampshade Media, od danas je dostupan za preslušavanje na muzičkom servisu Deezer.
„Tanatos“ je četvrto studijsko izdanje benda Iskaz koje sa prethodnim albumom „Eros“ čini tematsku celinu nazvanu „Kritična Masa“. Kao i prethodni albumi i Tanatos stilski predstavlja fuziju više muzičkih žanrova od kojih dominiraju Hip Hop, Funk, Metal, Dubstep i Reggae.
Stvaranju kompletne slike albuma doprineli su i mnogobrojni gosti kao što su Marčelo, Raid, Nensi, Struka, Kojot (Eyesburn), Boban (Ritam Nereda), Remi (Elemental), Bvana, Mikri, Riot 87, Timbe (Bad Copy)…
„Kritična masa je termin preuzet iz fizike i označava najmanju količinu fisionog materijala potrebnu za održavanje nuklearne lančane reakcije. Ovde je to preneto na ljude i na količinu svesnih koji su potrebni da bi se promenila kolektivna svest. Samim time zadiremo u svest čoveka kao jedinke i njegove podele svesti na Eros – nagonom za životom i kreacijom i Tanatos, nagonom za smrću i uništenjem. Ova dva nagona su stalno prisutna u svakom čoveku i u mnogome određuju njegovo ponašanje, stremljenja i shvatanja“ navodi lider benda Zoran Stefanov.
Kroz svoje socijalno i psihološki angažovane tekstove, Iskaz deli svoje mišljenje i stavove pre svega putem 3 studijska albuma: Natio (2006), Teorija Haosa (2008) i Kritična Masa (2011). Muzika koja je u simbiozi sa tekstovima je pre svega energična i konkretna, ali pozitivna i sa puno emocija. Fuzija je najpre hip hopa, zatim funka, hard corea i sličnih pravaca i kao takva najbolje pojačava tekstove kroz koje se prožima bunt, poziv na buđenje, stavovi čoveka kao jedinke kao i pitanje postojanja čoveka.
Od 2006. putem zajedničkih pesama i koncerata sarađivali su sa mnogim izvođačima sličnih ideja kao što su Marčelo, Sunshine, Elemental, Kandzija, Ajs Nigrutina i Suid.
Ta saradnja i širenje sličnih ideja i stavova u nekim slučajevima dobija viši smisao, te je u tom duhu napravljen spoj „Marčelo-Filteri-Iskaz“ kao svojevrstan muzički hibrid, dok je Zoran-Kiza-Iskaz vokal i u bendu Sunshine.
CD izdanje albuma „Tanatos“ u prodaji će se naći od 15. aprila u svim CD shopovima u zemlji.

Povezana vest:  Nekadašnji gitarista Kleša u Zagrebu