Državni posao, ali i brojne poznate ličnosti i asovi fudbala pozvali su javnost da podrži fudbalski spektakl Asovi za decu u epizodi „Odigraj srcem“, koji će biti održan u utorak, 8. maja od 18h na stadionu Karađorđe u Novom Sadu! Na ovom jedinstvenom događaju tim Svetskog sindikata profesionalnih fudbalera  FIFPro sastaće se u humanitarnom meču sa fudbalskim asovima koji su igrali u FK Vojvodina poslednje tri decenije. Ulaz na manifestaciju iznosiće 100 za Istok i 200 dinara za Zapad, a karte će biti u prodaji na dan utakmice na biletarnicama stadiona Karađorđe od 12h, dok je sav prihod od prodaje ulaznica namenjen Fondu za pomoć pri lečenju dece Humanitarne organizacije Jovana Simića “Zajedno za život”.

Povezana vest:  Viva Vox i Una Saga Serbica nastupaju za prvi hospis u Srbiji na 7. BELhospice dobrotvornom balu – „Magija je u tvojim rukama“

Podršku ovom fudbalskom spektaklu pružili su brojni fudbaleri i ljudi iz sveta sporta, te su tako poziv da 8. maja svi dođu na Stadion „Karađorđe“ uputili Lane Jovanović, Dušan Tadić, Gojko Kačar, Mijat Gaćinović, Željko Brkić i mnogi drugi. Svi koji žele da učestvuju u akciji mogu da to učine već danas slanjem SMS-a na broj 8495 u svim mrežama, a cena SMS-a je 100 dinara. Humanitarna utakmica biće realizovana u organizaciji Svetskog sindikata profesionalnih fudbalera  FIFPro, FK Vojvodine, Humanitarne organizacije „Zajedno za život“, EXIT Fondacije i marketinške agencije Kuća čuvarkuća, uz podršku Radio-televizije Vojvodine, koja će utakmicu prenositi uživo na Prvom programu RTV.

Fudbalski humanitarni spektakl u Novom Sadu, okupiće na jednom mestu najbolje igrače Vojvodine, predvođene legendarnim Lanetom Jovanovićem, Ljubišom Dunđerskim i Ivicom Franciškovićem, dok će legendarnu šampionsku generaciju iz 1989. godine predstavljati Ljubomir Vorkapić i Miroslav Tanjga. Sa druge strane, tim FIFPro Evropa okupiće ugledne ljude iz sveta evropskog fudbala, na čelu sa dvostrukim osvajačem Lige Šampiona i titule klupskog svetskog prvaka, Dariom Šimićem, kao i Mirkom Poledicom, predsednikom Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost i bivšim igračem Vojvodine, Sparte iz Praga i Legije! U ponedeljak će biti otkriven kompletan spisak igrača i program humanitarnog spektakla.

Povezana vest:  Malo znači mnogo u borbi za zdravlje naših mališana

Humanitarna organizacija “Zajedno za život” koju je osnovao Jovan Simić jedna je od retkih humanitarnih organizacija koja aktivno pomaže deci kojoj je potrebno lečenje, ali i njihovim porodicama, pokušavajući da olakša procese lečenje svim članovima porodice. Pored organizovanja akcija za sakupljanje sredstava koje jesu glavni cilj, organizacija ima za cilj i da aktivno pomaže roditeljima čija su deca bolesna pružajući podršku vezanu za prevod dokumentacije, povezivanje sa roditeljima koji su prošli kroz procese lečenja sa svojom decom, kao i traženje smeštaja u inostranstvu dok traje lečenje. Humanitarna organizacija “Zajedno za život” funkcioniše sa jednim opštim fondom za pomoć deci koja se leče u zemlji i inostranstvu. Iako postoji samo sedam meseci, HO “Zajedno za život” do sada je pomogla i olakšala procese lečenja za petnaestoro dece i pružila podršku brojnim porodicama na putu i borbi ka izlečenju. Više o organizaciji na ovom linku.

Povezana vest:  Radno vreme ugostiteljskih, zanatskih i trgovinskih objekata za novogodišnje i božićne praznike