katarina_rebracaUhapšena Katarina Rebrača
Katarina Rebrača, osnivač Dobrotvornog fonda koji nosi njeno ime za borbu protiv raka dojke uhapšena je danas sa još četiri osobe zbog sumnje da je protivpravno prisvojila 37 miliona dinara iz sredstava tog fonda. Rebrača je Fond osnovala u maju 2006 godine, a njegove aktivnosti su započete već u septembru te godine i za kratko vreme je postigao sve svoje kratkoročne ciljeve, navedeno je na sajtu ove nevladine organizacije. Osnovni cilj osnivanja Fonda je borba protiv raka dojke u Srbiji
Pripadnici Uprave kriminalističke policije i Policijske uprave za grad Beograd, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, uhapsili su Katarinu Nikol Rebraču, vlasnicu modne agencije „K Models“ i humanitarnog fonda koji ima njeno ime.
U nastavku akcije na suzbijanju korupcije uhapšeni su članice Upravnog odbora fonda Mirjana Hristić (1958) i Slađana Mironija (1964), koja je i osnivač agencije „Top imidž“, saopštila je policija.
Policija je takođe navela da je uhapšena Tatjana Babac (1972), osnivač i odgovorno lice agencije „Impakt konsalting“, kao i odgovorno lice agencije „Centar za kreativno domaćinstvo“ iz Beograda Sandrina Bogunović (1949).
Osobe su uhapšene zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršile krivično delo zloupotreba službenog položaja, navodi se u saopštnju policije.
Uhapšene osobe će, uz krivičnu prijavu, biti privedene istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu.
Povezana vest:  Tri minuta posle ponoći počinje zima