prazan_stoFARMA 2010

Farmeri ostaju bez hrane


Farmerima najviše nedostaje hrana. Željni su skoro svega. Samo Maci nedostaje topla reč u kući a za hranu mu nije bitno. Mina je nastavila da se žali na nehigijenu u kući. Potencirala je  da samo ona radi pa joj je Zorica rekla da ili radi i ćuti ili da prestane bilo šta da radi. Ona naglašava da radi zabog sebe jer ne može da živi u svinjcu.

Zorica je Raki i Milošu pričala kako se svake nedelje sprema za štalu. Ove nedelje misli da posebno ima razloga jer je bojkotovala kućne poslove. Rekla je da je čula Gagija, za kog pretpostavlja da će biti gazda, kako priča da je ona zaslužila da bude sluga jer nije ništa radila cele nedelje. Ponovila je kako je izričito rekla da neće da briše pod kada je Nemanja delio zaduženja jer ima toliko muškaraca koji mogu to da urade.

Farmeri su celo jutro predviđali koga je Ivan mogao da ostavi za gazdu.  Svi se slažu da to mogu da budu ili Gagi ili Đus a misle da bi baš bio štos da opet bude Nemanja.

Nemanja je uz manje poteškoće pročitao Ivanovo pismo u kome je on spomenuo sve ukućane i svakome poručio po nešto a jedino se Miloš uvredio. Ivan mu je rekao da voli pare više nego hleb da jede i da se retko rađaju predatori kao što je on.

Povezana vest:  FARMA 3. SEZONA, Ko napušta imanje - Stefan i Jelena u duelu

Za gazdu je Ivan odredio Firčija koji se prvo zbunio a zatim rekao da kao i do sada nikome neće ništa da naređuje. Zatim se setio da bi mogao da počne sa kaznama pa je Đusu rekao da će sutra u toku dana za svako izgovoreno *brate* biti kažnjen nošenjem dve kofe vode sa bunara. Svi farmeri se slažu da Đus neće moći da izdrži bez te poštapalice ni pola dana a čak ni Raka ne može da izračuna koliko puta Đus izgovori brate. On misli da će mu lakše biti da ceo dan ne progovara jer mu se ne nose kofe sa bunara.

Zorica je prala suđe iako je rekla da neće i dalje ništa da radi a Mina i Miloš su sređivali kuhinju. Miloš je Raki savetovao da obustavi poslove oko štale do izbora sluga da ne ispadne da se udvara Firčiju. On je gotovo siguran da će Firči baš njega da postavi za slugu i misli da će to samo da mu podigne rejting. Zorici je objasnio da nema osnova da on bude sluga jer nije ničim zaslužio, radi sve što treba i za dve nedelje ni sa kim nije imao sukob a nominacija će samo biti odraz zle namere.

Povezana vest:  Prve slike epske prerade “Rata svetova” u obradi studija Urban Myth films

minaMiloš je Raki koji je sedeo u radionici sa Firčijem i Macom dobacio da je sve bliži i bliži gazdi a Raka se iznervirao jer je i pre dolazio u radionicu a niko mu nije prigovarao.

Proka je bio u obilasku imanja sa Nemanjom inovim gazdom Firčijem i konstatovao da proteklih nedelja nisu bili dobro izvršeni zadaci što je Nemanju naljutilo. On smatra da je sve obavljeno i da Proka preteruje. Firči je rekao da u njegovom mandatu neće biti ni demokratije ni diktature i da će farmeri morati da nauče sami da se organizuju. Mirjana, Miloš, Mina i Gagi misle da to nije pravo rešenje i da će i dalje da vlada rasulo u kući.

Mina, Đus i Dragana su u dvorištu komentarisali Ivanov izbor gazde i Mina je rekla da se razočarala jer je mislila da će Ivan izbrati Đusa. On misli da je Ivan dobro postupio jer ne zna kako bi podneo da bude gazda. Onda im je rekao da su on i Firči imali interni dogovor da stave Zoricu za slugu i da se nada da će Firči to ispuniti. Mina je rekla kako nije u redu da stavi Zoricu pa se Đus naljutio i rekao joj da ne može da priča da je ona nervira a kada je sa njom da joj se smeška i da se igra sa njenim kučetom.

Povezana vest:  Film nedelje na AMC-u petkom uveče: Erin Brokovič

Raka je u radionici Firčiju i Maci ispričao kako Milena u duelu iako je znala odgovore nije htela da odgovara jer su se ona i Nemanja to jutro posvađali. Zatim je Maca prokomentrisao da Nemanja nije loš dečko ali da će ga ona slomiti, da se nakačila na njega kao krpelj ali da ako je njemu dobro nemaju oni šta da komentarišu.

Firči je rekao Sajku kako će zasigurno uzeti Miloša za slugu i da će mu naglasiti da je sam više puta ponovio da gazda mora da se sluša. Onda mu je Sajko predložio da kazni i njega i Macu da bi mogao da kažnjava Miloša a da on ne pomisli da njega namerno izdvaja od ostalih.

Svi farmeri se slažu da će Miloš biti muški sluga a za ženskog nisu sigurni ali bi pošteno bilo da to bude Mirjana pošto do sada nije bila u štali.

Zorica, Raka i Maja su komentarisali kako Miloš već sada lobira za štapiće i čudili se kako je on ubeđen da će pobediti i da će doći helikopter po njega.

Dragana se naljutila na Gagija jer joj je rekao da gleda svoja posla i poslao je na spavanje. Gagi je pre toga pitao šta je Zorica pričala za njih a ona nije htela da mu kaže pa je on oterao a ona se naljutila.