CROSS 302 0457

Treća sezona serije „BEZ GRANICA“  na AXN Adriji od 15. oktobra

Jedinstvena akciona krimi drama Bez granica vraća se trećom sezonom na male ekrane. Gledaoci će novih 12 epizoda premijerno moći da gledaju samo na AXN Adriji, svakog četvrtka u 21:55 počev od 15. oktobra.

Bez granica zaviruje u svet Međunarodnog kriminalističkog suda čiji slučajevi prelaze državne granice. Kroz globalizaciju se mnoge granice otvaraju zarad lakše trgovine, putovanja i kulturne razmene, ali ta otvorenost nažalost daje šansu kriminalcima da nalaze nove načine iskorišćavanja sistema i prete globalnoj sigurnosti. Priče serijala Bez granica se odvijaju na mnogim prelepim lokacijama u Evropi, gde tim vrhunskih agenata rešava teške i opasne slučajeve.

Povezana vest:  Priča o mafiji, ljubavi i osveti uskoro na TV PINK!

Treća sezona se nastavlja nakon što je specijalna jedinica Michael Dorna posle raspuštanja ponovo okupljena, ali pod lupom nadređenih koji im vrebaju svaku grešku, smatrajući da potkopavaju njihov autoritet. Međutim, i najnefleksibilniji političari vrlo brzo uviđaju da ako kriminalci bez problema mogu da prelaze evropske granice, treba da postoji bar jedan specijalan tim koji ih može pratiti.
Ponovo okupljena Jedinica za posebne zločine dočekala je nove članove: Novajliju Ellie Delfont-Bogarda koji ima odgovor na sve, pa čak i kad greši, zatim veterana Marca Constantea, čija ekspertiza pri otmicama i pregovaranju s otmičarima pomaže u otkrivanju, kada očigledni zločini prekrivaju one mračnije.

Povezana vest:  Simpsonovi snimaju 29. i 30. sezonu

U novoj sezoni Dornova Jedinica staje pred ljudskost na njenim najnižim granama, rešavajući ubistva, korupciju, suočavajući se s osvetničkom pravdom, globalnom smrtonosnom epidemijom i radioaktivnom katastrofom u samom srcu Evrope. Moraće da pobede strast i osvetu, politiku i profit, terorizam i ucene, trpeći pritom interne pritiske. Tim će pritom morati da radi zajedno, rešavajući probleme jednostavno i obuzdavajući efektno lične želje i unutrašnje demone.

Glumačku postavu treće sezone predvode Goran Višnjić u ulozi Marca Constantea, Donald Sutherland kao Michael Dorn i Elizabeth Mitchell kao istražiteljka Carine Strand. Uz njih su tu nemački glumac Tom Wlaschiha (jedini lik koji se uz Sutherlanda zadržao do treće sezone), Lara Rossi kao agentkinja Arabela Seegar, Stuart Martin kao agent Luke Wilkinson i Naomi Battrick u ulozi Eleanor Delfont Bogard.

Povezana vest:  Eurosport obezbedio ekskluzivno pravo prenosa prve biciklističke “Serije šest dana“

Seriju Bez granica producirali su ugledna nemačka producentkinja Rola Bauer, američki producent Frank Spotnitz (radio na serijalu Dosjei X) i Rick McCallum (producent čak tri filma iz serijala Ratovi zvezda – Fantomska pretnja, Napad klonova i Osveta Sitha). Deo epizoda sniman je prošlog proleća u Opatiji, Rovinju i na nizu lokacija u Primorju i Istri.

Treća sezona serije Bez granica premijerno će se emitovati na AXN Adriji četvrtkom od 21:55, počev od 15. oktobra.