Serija „Vampirski dnevnici“ (The Vampire Diaries) završiće se posle osme sezone prikazivanja, najavila je TV mreža CW, a objavio sajt Just Jared.

-Sunce, Mesec i zvezde su se poravnale jednog martovskog dana kada sam dobio ponudu da glumim Dejmona Salvatorea u ovoj seriji – napisao je američki glumac  Ian Somerhalder i dodao: -Ovaj šou je obogatio moj život više nego bilo šta što sam radio u karijeri. Hvala svima koji su radili na seriji i hvala armiji obožavalaca iz celog sveta. Ovo je bilo uzbudljivo putovanje.

Glumac  Paul Wesley, koji glumi drugog od braće vampira, Stefana Salvatorea, takođe je zahvalan za priliku koja mu je pružena.

-Više sam nego zahvalan za iskustvo koje sam doživeo i lekcije koje sam naučio radeći sa ovom ekipom poslednjih sedam godina. Hvala ekipi i obožavaocima serije širom sveta koji su razlog zbog kojih je ova serija doživela svetski uspeh – naveo je Wesley u poruci.

Serija, scenarista Kevina Williamsona i Julie Plec, urađena je prema popularnoj knjizi L. J. Smith. Serija je počela da se prikazuje septembra 2009. godine i prati život dvojice braće vampira i tinejdžerke Elene Gilbert koju glumi Nina Dobrev.

Povezana vest:  Vrhunski golf u januarau stiže na Eurosport

Poslednja, osma sezona serije, koja ima 16 epizoda, počeće da se prikazuje 21. oktobra.