Eurosport je najavio saradnju sa skijaškom zvezdom Tinom Maze, koja se pridružuje Eurosportovom timu na putu ka Pjongčangu.

Sa manje od 500 dana do ceremonije otvaranja Zimskih olimpijskih igara 2018. godine u Južnoj Koreji, Maze se pridružuje Eurosportovom timu koji u svojim redovima ima trostrukog zlatnog šampiona u biatlonu Majkla Greisa (Michael Greis) i poljsku ski legendu Adama Mališa (Adam Malysz).

Ova vest je usledila nakon što je Maze odlučila da završi svoju izuzetnu karijeru. Ona će se najverovatnije povući iz takmičenja u Svetskom kupu koje se održava u januaru u njenom rodnom gradu Mariboru.

Maze će se osloniti na svoje ogromno iskustvo u zimskim sportovima kako bi gledaocima pružila uvid u razmišljanje sportista kroz intervjue pre i posle trka. Ona će, takođe, davati detaljne taktičke i strateške analize tokom trajanja sezone.

Tina Maze je izjavila: “Oduševljena sam što ću se pridružiti Eurosport porodici i zahvalna sam što mi je data mogućnost da svoju karijeru nastavim u sportu koji volim.”

Povezana vest:  Linč potvrdio: Kajl Meklahlan se vraća u Tvin Piks

“Ništa neće zameniti nalet takmičarskog adrenalina na Olimpijskim igrama ili na Svetkom kupu, ali ovo je novo poglavlje u mom životu, zbog kog sam uzbuđena i nadam se da ću fanovima pružiti drugačiju perspektivu akcije za vreme takmičenja.”

U junu 2015. godine, kompanija Discovery Communications i Međunarodni olimpijski komitet potpisali su sporazum kojim je Eurosport dobio ekskluzivna televizijska prava i prava da preko svojih platformi prenosi naredne četiri Olimpijske igre, uključujući i Zimske olimpijske igre u Pjongčangu 2018. i Igre u Pekingu 2022. godine, u 50 zemalja i teritorija širom Evrope.

Direktor Eurosporta Piter Haton je rekao: “Mi u Eurosportu se ponosimo što smo dom zimskih sportova, predstavljajući svaki Svetski kup i Svetski šampionat u svim većim zimskim disciplinama. Tinin dolazak u naš tim stručnjaka pružiće fanovima uvid u vrhunsko skijanje iz prve ruke.”

Povezana vest:  SRBIJA I REGION SU SPREMNI: Stižu srpski Kardašijani! ONI SU ADAKTAROVI! Zašto su promenili imena i lični opis, kako su se obogatili?! Ko je zapravo BOG OBRVA SA BALKANA?! USKORO NA PINKU!

“Tina je važan partner za nas dok se pripremamo za Zimske olimpijske igre. Ona je jedinstvena ličnost koja se ne plaši da kaže ono što misli, i govorim u ime svih sa Eurosporta kada kažem da se radujemo saradnji sa njom u narednom periodu.”

Ovog vikenda na programu je FIS Svetski kup u alpskom skijanju u Zeldenu (subota 22. oktobar), a Eurosport će ove sezone još jednom potvrditi svoju poziciju doma zimskih sportova, emitovanjem 800 sati programa u periodu od oktobra do aprila prenošenjem različitih zimskih disciplina. Eurosport će ove sezone prenositi ukupno 11 Svetskih šampionata u svim većim zimskim disciplinama.

Eurosport će upotpuniti akciju na stazi sa “Winterspots Extra” magazinom, koji prenosi dešavanja svakog vikenda i rekapitulira najbolje akcije zimskih sportova širom sveta, ali i daje prikaz dešavanja iz sveta umetničkog klizanja, uvijanja i brzog klizanja tokom narednih šest meseci.

Povezana vest:  VELIKI BRAT 2011, Soraja uzela Duška pod svoje

Tina Maze – Biografija

Datum rođenja: 2. maj 1983. (33 godine)

Mesto rođenja: Slovenski Gradec, Slovenija

Visina: 172 cm

Početak profesionalne karijere: 2. januar 1999.

Dosadašnji uspesi: Olimpijska zlatna medalja, Soči 2014, Alpski spust; Olimpijska zlatna medalja, Soči 2014, Veliki slalom; 2013 titula Svetskog kupa; Zlatna medalja na Svetskom prvenstvu,  Beaver Creek 2015, Kombinovano; Zlatna medalja na Svetskom prvenstvu, Beaver Creek 2015, Alpski spust; Zlatna medalja sa Svetkog prvenstva, Šladming 2013, Super-G; Zlatna medalja sa Svetskog prvenstva, Garmš 2011, veleslalom; Olimpijska srebrna medalja, Vankuver 2010, Super-G; Olimpijska srebrna medalja, Vankuver 2010, veleslalom; 26 osvojenih Svetskih kupova.

 PHOTO: Stanko GRUDEN/AGENCE ZOOM