Serija “Imperija” proglašena je treći put zaredom za najbolju dramsku seriju među gledaocima između 18 i 49 godina, kao i za omiljenu zabavnu seriju među gledaocima između 18 i 34 godine, tinejdžerima i mlađom ženskom populacijom. Uz to, seriju “Imperija” je ove godine u proseku gledalo čak 16 miliona gledalaca, što je u odnosu na prethodna merenja gledanosti povećanje od 82%.

Serija je do sada osvojila mnogobrojne nominacije za najprestižnije televizijske nagrade – Emmy i Zlatni globus. U protekloj godini, „Imperija” je osvojila nominaciju za nagradu Zlatni globus u kategoriji najbolje dramske serije, dok je glavna glumica Taradži P. Henson osvojila Zlatni globus za najbolju glumicu u dramskoj seriji. Za ovu ulogu, Taradži je osvojila i nominaciju za nagradu Emmy u kategoriji najbolje glavne ženske uloge u dramskoj seriji. Pored glumačkih nagrada, sama serija osvojila je i nominaciju za prestižnu muzičku Grammy nagradu u kategoriji najbolje muzike za seriju, a nedavno je osvojila čak 7 nominacija za nagradu NAACP Image Awards koja uključuje i nominaciju za najbolju dramsku seriju.

Povezana vest: 

Glavne uloge u seriji igraju Terens Hauard, Taradži P. Henson, Džusi Smolet, Brišer “Jaz” Grej, Trai Bajers, Grejs Bajers, Gabori Sidibe, Taronda Džouns, Seraja, Bre-Z, Xzibit i Maroko Omari. Uz standardnu glumačku postavu, u seriji su gostovale neke od najvećih glumačkih i muzičkih zvezda današnjice uključujući Maraju Keri, Tajea Digsa, Felišu Rašad, Krisa Roka, Ališu Kiz, Marisu Tomei, Nejomi Kembel, Ludakrisa, Adama Rodrigeza, Rozi O’Donel i Andrea Roja.

Povezana vest:  Pijetlović: Negde ćemo morati da se okliznemo

Serija “Imperija” je delo autora nominovanog za Oskara, Lija Danielsa, i dobitnika nagrade Emmy Denija Stronga. Produkciju potpisuju Imagine Televison u saradnji sa 20th Century Fox Television, dok su izvršni producenti serije Daniels, Strong, nagrađivani producent Brajan Grejzer, Ajlin Čejken, Franci Lalfo i Sana Hamri.

Svi fanovi mogu da lajkuju seriju na Facebooku facebook.com/EmpireFOX, kao i da je prate na Twitter profilu @EmpireFOX i učestvuju u komunikaciji koristeći hešteg #Imperija. Sve fotografije i video materijale iz serije, moguće je pronaći na Instagramu @ImperijaFOX.

Povezana vest:  Šta se dešava kada dečaci slučajno postanu svedoci ubistva?