Emisija „Elen Dedženeris šou“ (The Ellen DeGeneres Show) osvojila je Emi nagradu za najbolju zabavnu emisiju u dnevnom terminu, 20 godina pošto se glumica i voditeljka emisije deklarisala kao lezbejka.

Dedženeris nije prisustvovala dodeli, a nagradu je primila Meri Koneli, producentkinja sitkoma „Elen“ (Ellen) u kojem je Dedženeris tumačila lik žene koja je u jednoj epizodi 1997. godine takođe obznanila svoju homoseksualnu orijentaciju.

Povezana vest:  Nikolić: Glad za pobedama mora da traje do kraja prvenstva

„Ona je to uradila jer je to bila ispravna stvar“, rekla je Koneli za odluku glumice da otvoreno govori o svojoj seksualnosti i da isto učini i sa svojim glavnim likom u seriji, što je bio jedan od prvih takvih primera na televiziji.

Za najbolju dramu u dnevnom terminu proglašena je serija „Opšta bolnica“ (General Hospital), a nagrade za najbolju glumu pripale su Skotu Kliftonu za seriju „Hrabri i lepi“ (The Bold and the Beautiful) i Đini Tonjoni za seriju „Mladi i nemirni“ (The Young and the Restless).

Povezana vest:  Start nove sezone serije „Devedeset dana za venčanje: Život u braku“ na TLC kanalu

Stiv Harvi (Steve Harvey) je osvojio dve Emi nagrade u dnevnom terminu, jednu kao voditelj najboljeg kviza (Family Feud), a drugu kao voditelj najbolje informativne emisije s učesnicima koja je nazvana po njemu.

Nagradu za najbolji jutarnji program osvojila je emisija „Dobro jutro, Ameriko“ (Good Morning America), za najbolju informativnu emisiju s učesnicima proglašen je „Šou doktora Oza“ (The Dr. Oz Show). Najbolji kviz u dnevnom terminu je „Opasnost“ (Jeopardy!).

Povezana vest:  Nikolić: Povratak u srpsku fudbalsku realnost