Prva sezona američke krimi serije “Odsustvo“ u našem regionu premijerno kreće da se prikazuje od srede, 11. oktobra. Nova uzbudljiva produkcija Sony Picturesa otkrila je i zaplet prve epizode, kao i profile glavnih likova.

Prva epizoda donosi šokantan povratak FBI-eve agentkinje Emily Byrne, nakon što se dugo godina mislilo da ju je ubio serijski ubica Conrad Harlow. Emily je prinuđena da se suoči s misterijom svog zatočeništva i činjenicom da se život svih drugih jednostavno nastavio bez nje. Kopajući po njenom slučaju, Emilyin bivši muž Nick Durand pronalazi vezu s vođom trafficking bande Robertom Semerovim. Nakon što ga FBI locira, sumnja se odjednom prebacuje na Emily i svi počinju da se pitaju da li je to ista osoba koju su poznavali.

Povezana vest:  Počinje druga sezona serije „Veridba od 90 dana: Period upoznavanja” 

Emily Byrne glumi Stana Katić, američka glumica srpskih korena, s područja Dalmacije. Emily nestaje u lovu na osumnjičenog serijskog ubicu i pojavljuje se nakon puno godina, slabo se sećajući šta joj se desilo. Po povratku u neki novi i promenjen svet, ona mora da se suoči s emocionalnim oporavkom od zatočeništva i ponovo izgradi svoj život.
Njenog bivšeg supruga, FBI agenta Nicka Duranda, glumi Patrick Heusinger. Posle Emilynog nestanka Nick je stvorio novi život s novog suprugom i sinom, pa je njen povratak dovodi u stanje rastrzanosti zmeđu prošlosti i sadašnjosti. Alice Durand (igra je Cara Theobold) je Nickova nova žena i jedina majka koju Flynn, sin Emily i Nicka poznaje. Njen idiličan život se Emilynim povratkom pretvara u haos. Angel Bonanni portretira bostonskog detektiva Tommyja Gibbsa, koji tražeći serijskog ubicu proverava brojne vlastite teorije čiji tragovi vode do Emily kao ključne osobe.
Adam Radford je specijalan agent bostonskog odeljenja FBI-a i Emilyin bivši partner. Iako mu je ona draga, Adam kao politički karijerista neće nimalo popustiti kad mu se i ona bude našla na putu. Jack Byrneov odnos s Emily, usvojenom mlađom sestrom, bio je izuzetno kompetitivan. Nakon što je nestala, a zdravlje njihovog oca se pogoršalo, Jackov život se toliko raspao da je izgubio i doktorsku licencu zbog prekomernog opijanja. Flynn Durand je devetogodišnji sin Nicka i Emily. Majka mu je nestala kad je imao samo tri godine i jedini majčinski odnos koji poznaje je s Alice, što ga dovodi u izuzetno nezgodan položaj.
Conrad Harlow (glumi ga Richard Brake) je bio glavni osumnjičeni u potrazi za serijskim ubicom. Nakon što je Emily nestala, novi dokazi su ga povezali s njenom otmicom i ubistvom, te on biva osuđen. Šest godina kasnije ona se vraća i to baca potpuno novo svetlo na njegov slučaj.

Povezana vest:  AMC kanali ponovo u SBB ponudi

Novo Sonyjevo producentsko ostvarenje “Odsustvo” (“Absentia”), uključuje velike svetske zvezde koje već sezonama glume u nizu velikih hit serijala kao što su „Igra prijestola”, „Castle”, „24”, „CSI: Miami” i „Downtown Abbey”. Nakon premijere prve epizode, na otvarajućoj ceremoniji 57. Monte Carlo Television Festivala, jedne od najprestižniih svetskih manifestacija, sad konačno stiže i u naš region. Deset epizoda prve sezone premijerno kreće s prikazivanjem 11. oktobra, u stalnom nedeljnom terminu sredom u 21:55.

Povezana vest:  “Ubice mog oca 4”: Centralna tema slučaj silovanja, gledaoce očekuje mračna sezona sa puno akcije