AMC Networks International (AMCNI CNE) je potpisao licencu za emitovanje sadržaja sa produkcijskom kućom NBCUniversal i omogućio svojim pretplatnicima u regionu pristup širokom spektru DreamWorks animiranih serija i popularnom predškolskom programu. Ovaj višegodišnji, multinacionalni ugovor, obuhvata emitovanje ekskluzivnog sadržaja u narednim godinama na vodećim dečijim kanalima Minimax i Jam Jam. Ovo je prvi DreamWorks paket kojim će AMCNI CNE obogatiti svoju ponudu dečijih kanala na teritoriji Srbije.

Povezana vest:  HBO ODNEO UKUPNO 43 PRESTIŽNE „EMI" NAGRADE, „Igra Prestola" se okitila sa 12, a „Oliv Kitridž" sa 8 zlatnih statua

Zahvaljujući ovoj saradanji, Minimax će premijerno emitovati više od 700 epizoda dečijeg programa u regionu, među kojima i veliki broj popularnih DreamWorks naslova, kakvi su Turbo FAST, Pozdravite kralja Džulijena (All Hail King Julien), Gospodin Pibodi i Šerman (Mr. Peabody & Sherman), Pustolovine mačka u čizmama (The Adventure of Puss in Boots) i Dajnotraks (Dinotrux). Osim toga, devojčice širom Centralne i sverne Evrope obradovaće prelepe i inspirativne Barbi priče. Novi sadržaji premijerno će biti emitovani od novembra 2017.

Povezana vest:  Premijera na Animal Planetu: Najslađi američki ljubimci

Istovremeno, AMCNI CNE je najavio da će od 1. januara 2018. godine, svi postojeći i novi sadržaji kanala Minimax biti emitovani 24 sata dnevno. Ovaj dečiji kanal trenutno se emituje u periodu od 06h do 20h.

Ugovor sa NBCUniversal, neće uneti novine samo na Minimax, već i na predškolski kanal Jim Jam, na kom će se emitovati klasične predškolske serije. Time će ojačti svoj „Igraj se i naući” (Play and Learn) specijal, kakav je Noddy.

Povezana vest:  RTS odbio prenos Guče, dogovor o saradnji s Pinkom