Viasat World, vodeća medijska kuća u industriji zabave, najavila je proširenje svog uspešnog TV1000 Russian Kino brenda, pokretanjem usluge TV1000 Russian Kino, koja će biti dostupna globalno (osim u Rusiji), od 24. oktobra ove godine. Najgledaniji filmski kanal u Rusiji, novi OTT i mobilni servis pružiće korisnicima ruskog govornog područja pristup vrhunskom izboru filmova na ruskom jeziku, od nezavisne produkcije i nagrađivanih filmova, do blokbastera s najvećim zvezdama.

Irina Gofman, izvršna direktorka i predsednica Viasat World-a ističe: „TV1000 Russian Kino ističe se u našem portfoliju po svojoj uspešnosti. Prepun neizostavnih savremenih ruskih filmova i televizijskih serija, u Rusiji je brzo postao najveći izvor ruskih filmova. Polazeći od ovog stanovišta, a kao odgovor na zahteve naših korisnika, veliko nam je zadovoljstvo da i internacionalno proširimo doseg našeg uspešnog brenda, putem ove nove OTT i mobilne usluge, što dokazuje da smo posvećeni tome da naši sadržaji budu dostupni i na internetu.”

Povezana vest:  Premijere na kanalu TLC: U spavaćoj sobi sa Lorom Berman i Udata za mafijaša

Pomenuta usluga, dostupna kao aplikacija s konkurentnim iznosom pretplate na mesečnom ili godišnjem nivou, daje pristup ogromnom izboru najboljih filmova, a lista sadržaja će se osvežavati svakog meseca i oni će moći da se gledaju na bilo kom iOS ili Android uređaju. Pretraživanje se može vršiti po naslovu, režiseru i glumcu. Aplikacija poseduje i mogućnost pravljenja spiska sadržaja (Watchlists) za kasnije gledanje, a nudi i automatske preporuke – preporučuje nove filmove na osnovu prethodno odgledanih.  Gledaoci mogu da komentarišu filmove, da diskutuju s prijateljima o odgledanim sadržajima, kao i da povežu aplikaciju sa svojim profilom na Fejsbuku.

Povezana vest:  "Vonder Vumen" u novoj verziji TV serije

Najtraženiji naslovi biće raspoloživi odmah po pokretanju usluge, a obuhvatiće sledeće sadržaje:

  • Romantičnu komediju u režiji Romana Karimova Lep provod, Vasja! (2017);
  • Šampioni: Brže. Više. Jače (2016), zasnovan na istinitoj priči o tri ruska olimpijska šampiona;
  • Novogodišnju komediju Jolki 5 (2016), koja prati dogodovštine junaka Jolki;
  • Poslednji obračun (2017), komediju, nastavak čuvene nacionalne TV-serije;
  • Krimi-misteriju o izmišljenim avanturama pisca klasika Nikolaja Gogolja, Gogolj: početak (2017).

Viasat World takođe ima zadovoljstvo da objavi da je TV1000 Russian Kino postao dostupan članovima Amazon Prime-a, kao deo Amazon kanala, za gledaoce u Velikoj Britaniji i Nemačkoj. U aprilu je kanal priključen Sky Russian Pack kao deo Sky’s OnPrime TV, a u julu je bio dostupan korisnicima Virgin Media kao deo Worldbox App. Ovo je jedan od sedam kanala Viasat World’s TV1000 brenda, koji uključuju i: TV1000, TV1000Action, TV1000 Comedy, TV1000 Premium, TV1000 Megahit i nedavno ponovo pokrenut TV1000 World Kino.