Home Box Office, vodeća premijum televizijska mreža s ponosom najavljuje ekskluzivnu premijeru dokumentarnog filma Mile Turajlić „Druga strana svega“, prvog filma iz HBO koprodukcije u Srbiji, 14. decembra u 21.25h na HBO-u.

Film će istog dana od jutarnjih sati biti u ponudi HBO usluge videa na zahtev HBO GO.

Dokumentarni film „Druga strana svega“ imao je svetsku premijeru na renomiranom Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu u septembru, a nedavno je osvojio i prestižnu nagradu za najbolji dokumentarni dugometražni film na najvećem i najuticajnijem festivalu dokumentarnog filma u Evropi – International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA).

Povezana vest:  Premijera nove HBO serije "Peri Mejson" 22. juna

Osim rediteljke i članova ekipe, beogradskoj premijeri održanoj u punoj sali Sava Centra u okviru Festivala autorskog filma prisustvovale su i francuska koproducentkinja filma Karin Čičkovski i izvršna producentkinja filma Hanka Kastelicova, potpredsednica i izvršna producentkinja dokumentarnog filma HBO Europe. HBO Europe poznat je po nagrađivanim i kvalitetnim pričama koje su osvojile gledaoce širom sveta, a „Druga strana svega“ je prva koprodukcija sa Srbijom.

Povezana vest:  Premijera novog hit filma "Elvis" 2. septembra na HBO Max-u

 O FILMU

Zaključana vrata u jednom beogradskom stanu već 70 godina predstavljaju barijeru koja jednu porodicu odvaja od njene prošlosti, otkrivajući istoriju jedne porodice i burnu političku prošlost jedne zemlje. Kroz intimne razgovore majke i ćerke, dokumentarni film „Druga strana svega“ ispituje ishode političkog angažovanja u vremenu nacionalizma, građanskog rata i diktature. Dok rediteljka traži odgovore od svoje majke o njenoj borbi i razočarenjima, hronika jedne porodice postaje i portret jednog društva tokom političkih nemira, i postavlja pitanje da li, i kako nove generacije nastavljaju, i oblikuju borbu za budućnost zemlje u kojoj žive.

Povezana vest:  Počinje snimanje serije „Dream team“

Film možete pogledati putem HBO-ove internet usluge videa na zahtev, HBO GO, koja je od nedavno dostupna svim korisnicima u Srbiji direktno putem OTT poslovnog modela. Pretplata na HBO GO je moguća direktno na hbogo.rs, gde svi novi korisnici mogu da isprobaju uslugu mesec dana besplatno aktiviranjem probnog perioda, bez obaveze.