Prema zvanicnim podacima TVbeat-a, najmodernijeg sistema merenja gledanosti koji se koristi na evropskim kablovskim, iptv i drugim digitalnim platformama za gledanje TV-a, prva epizoda druge sezone serije „Ubice mog oca“, koja je emitovana juce na TOP kanalunajgledaniji je program u terminu od 20:00 do 21:00 kod gledalaca SBB platforme. Sa cak 23,65% „share-a“ (procenat od ukupnog broja gledalaca) TOP kanal u ovom terminu nadmasio je i kanale sa nacionalnom frekvencijom. Na drugom mestu, u periodu od 20.00 do 21.00 bio je RTS 1 sa 14,49%, Pink sa 8,15%, Prva TV sa 6,51%, i Happy TV sa 3,87%.

Povezana vest:  Star Wars serijal emitovaće se na AXN-u u oktobru

TVBeat (www.tvbeat.com) je specijalizovana platforma za statisticku TV analizu u realnom vremenu koja mereci celu bazu gledalaca, a ne samo uzorak, daje precizne podatke o gledanosti odredjenog sadrzaja ili kanala. Koriste je vodeci dirstributeri TV programa u Evropi, ukljucujuci Veliku Britaniju, Spaniju, Belgiju, Svajcarsku, Sloveniju, Hrvatsku, BiH, Srbiju i dr.

Gledano u celodnevnom proseku, TOP kanal je u svakom trenutku bio u prvih 5 kanala. „Imajuci u vidu trend u svetu da se premijerne sezone najgledanijih serija gledaju upravo na kablu, ni nas region nije izuzetak. Odluka United Medije i ulazak u produkciju domacih serija, kao i pokretanje TOP kanala pokazalo se kao prava stvar i mi smo odusevljeni reakcijama gledalaca. Kanal je krenuo sa emitovanjem pre manje od nedelju dana, a vec se nalazi u vrhu gledanosti, zajedno sa nacionalnim kanalima. Ovim smo jasno dobili potvrdu da je program koji smo ponudili izvrstan, analizirajuci upravo potrebe gledalaca.“ – rekla je Aleksandra Subotic, direktor United Medije i dodala „Zbog prirode kanala, Ubice mog oca 2 ce biti emitovane u vise termina tokom nedelje, sto je odlcna priprema za sledecu epizodu. Ne vidimo razlog da se sa RTS-om nadmecemo u domenu terestrijalne distribucije kad smatramo da buducnost lezi u novim, modernijin nacinima distribucije sadrzaja.“

Povezana vest:  FARMA 3. SEZONA, Problemi sa Ekremom