Da li je Nikola Tesla osmislio jedno od prvih oružja za masovno uništenje i da li je ubijen zbog toga? Radio, mobilni telefoni i naizmenična struja u potpunosti su promenili način na koji ljudi žive, a njih povezuje jedna značajna ličnost: Nikola Tesla. Ovog velikog naučnika često su nazivali čovekom koji je izumeo 20. vek, bio je najpoznatiji i verovatno najveći um svog vremena. Godine 1943. Tesla je pronađen mrtav u svojoj hotelskoj sobi, njegov sef je bio obijen, a njegova istraživanja su nestala. FBI je, 2016. godine, skinuo oznaku poverljivosti sa 250 dokumenata koji pružaju uvid u Tesline poslednje dane života kao i u njegove radove. Ovi dokumenti otkrivaju nove informacije o oružju koje je Nikola osmislio i nazvao Zrak smrti, i za koje su, kako pokazuju fajlovi, bile zainteresovane najveće svetske sile – Sjedinjene Države, Sovjetski Savez i Sile Osovine. Na osnovu ovih FBI dokumenata mnogi eksperti su došli do zaključka da je neophodno izvršiti detaljnu istragu kako bi se utvrdilo šta se zapravo desilo Nikoli Tesli.

Povezana vest:  NOVI PROJEKAT TV PINK PRIVUKAO VELIKI BROJ NOVINARA: Serija “Preživeti Beograd” pred gledaocima od septembra

Premijera serije Tesla: Strogo poverljivo zakazana je za subotu 27. januar u 21:00 na Discovery kanalu i pružaće uvid u nove informacije o smrti i otkrićima ovog slavnog pronalazača.
U ovoj seriji, vojni istražitelj Džek Marfi (Jack Murphy) i istoričar koji se bavi Teslinim likom i delom, Kameron Prins (Cameron Prince), putuju svetom u potrazi za informacijama o Teslinim pronalascima i istraživanjima koja su nestala iz njegovog sefa. Kako bi pronašli više informacija u vezi sa nestalim dokumentima i kako bi došli do novih saznanja u vezi sa Zrakom smrti, Marfi i Prins posećuju različite lokacije širom Amerike, a put ih navodi i u Srbiju. Njih dvojica obavljaju niz razgovora sa stručnjacima kao i sa Teslinim rođacima. U Srbiji, tim otkriva dokumenta koja će promeniti način na koji svet vidi Teslu i njegovo oružje. Duboko u Teslinoj arhivi, naš tim pronalazi i istražuje njegove rukom ispisane skice i proračune Zraka smrti, koji do sada nisu viđeni.

Povezana vest:  Hit drama i triler serija Yellowjackets stiže na SkyShowtime platformu od 14. oktobra

Svoje pronalaske Marfi i Prins dele sa inženjerom Aronom Košom (Aron Koscho) koji je okupio tim kako bi izgradio i testirao prototip Teslinog Zraka smrti. Ukoliko se dokaže da je moguće izgraditi i aktivirati ovo fatalno oružje, to može otvoriti nova pitanja kada je reč o smrti ovog velikog naučnika. Teslin Zrak smrti je mogao da poremeti ravnotežu snaga u Drugom svetskom ratu, što je moglo biti glavni razlog da se svetske sile upuste u trku ko će ga se prvi dokopati – ili bar osigurati da Zrak ne padne u ruke neprijatelja.

Povezana vest:  SURVIVOR VIP, Neočekivani obrt: ispao Toni Zen – Katarina i Jelena očajne, žene u blatu: besna Aleksandra zamalo udarila Gocu

Seriju Tesla: Strogo poverljivo za Discovery Channel producirala je kuća Sirens Media LLC. Za Sirens Media LLC glavni producenti su Rebeka Tot Difenbah (Rebecca Toth Diefenbach), Valeri Haselton Drešer (Valerie Haselton Drescher), Lusila D’Agostino (Lucilla D’Agostino), Fejt Gaskins (Faith Gaskins), Džon Kolin (John Collin) i Kejsi Dejl (Casey Dale). Viši potpredsetnik za produkciju i razvoj kompanije Discovery je Kris Rantamaki (Chris Rantamaki), Džozef Šneier (Joseph Schneier) i Majkl Gara (Michael Gara) su izvršni producenti, a producent je Marjna Harison (Maryna Harrison).