Home Box Office, vodeća premijum televizijska mreža s ponosom najavljuje premijeru nove serije „Ovde i sad“ (Here and Now), koja će putem video usluge na zahtev HBO GO biti dostupna od 12. februara, nakon čega će svakog ponedeljka u ponudu dolaziti po jedna nova epizoda.

Na HBO kanalu premijera će biti 12. februara u 20.00 h, dok će po jedna nova epizoda biti emitovana svakog ponedeljka u istom terminu.

Nova serija Alana Bola, dobitnika Oskara za film „Američka lepota“ (American Beauty) i tvorca serija „Dva metra pod zemljom“ (Six Feet Under) i „Prava krv“ (True Blood), se kroz deset epizoda usredsređuje na savremenu multirasnu porodicu koju čine profesor filozofije (Tim Robins, dobitnik Oskara za film „Mistična reka“ (Mystic River)), njegova žena koja je školski psiholog (Holi Hanter, dobitnica Oskara za film „Klavir“ (The Piano)), njihovo troje usvojene dece iz Liberije, Vijetnama i Kolumbije, i jedno biološko dete. Ova naizgled savršena i napredna porodica zapravo krije duboke jazove. Zatim jedno od dece počinje da vidi ono što ostali ne mogu. Da li je to mentalno oboljenje? Ili možda nešto drugo? Serija je tragikomični prikaz komplikovanih sila kojima su danas izloženi svi ljudi.

Povezana vest:  Kreće druga sezona serije "Najveći i najopasniji" na Animal Planetu

Greg (Tim Robins) i Odri (Holi Hanter) su usvojili troje dece iz različitih zemalja u želji da oforme porodicu koja će odraziti multikulturalni potencijal zemlje u kojoj žive. Kolumbijac Ramon (Danijel Zovato), koji je na početku veze sa barmenom Henrijem (Endi Bin), kreće na terapiju kod psihijatra dr Farida Šokranija (Piter Mekdisi) nakon halucinogenih susreta sa brojevima „11:11“. Duk (Rejmond Li), koji je usvojen iz Vijetnama, uživa u pogodnostima koje mu pruža karijera „motivacionog arhitekte“, ali njegov celibat brine porodicu.
Liberijka Ešli (Džerika Hinton), koja vodi modni biznis, počinje da se bori sa sopstvenim identitetom kao Afroamerikanka u savremenom američkom društvu i pronalazi sve više razloga da uzdrma brak sa suprugom Malkolmom (Džo Vilijamson). Istovremeno, najmlađe dete Kristin (Sosi Bejkon) ima 17 godina i guše je život i poreklo koji deluju banalno u poređenju sa „egzotičnijom“ braćom i sestrom.

Povezana vest:  Đota i Triki otkrivaju drugu stranu fudbala i košarke na RED TV-u!

Izvršni producenti serije su Alan Bol, Piter Mekdisi i Dejvid Knoler.