niki spremna za polazakSURVIVOR VIP
Nikolija napustila takmičenje
Andrija Milošević u zoru dolazi u posetu Novom kraljevstvu. Saopštava Nikoliji da na sugestiju lekara napusti takmičenje i krene put kuće. Nikolija odmah pakuje svoje stvari, srećna je što nakon duge agonije konačno odlazi i sa Vesnom zakazuje pijuckanje kafe u Atini. Malo joj je žao što ostavlja mamu, ali smatra da se Vesna mnogo bolje snalazi u ovim ekstremnim uslovima života. Zmiki ostaje sama. „Nikada ne treba terati dete da bude ono što vi želite, nego što ono samo hoće“ zaključuje Vesna.
Za to vreme, Kasuko pokušava da nađe ključni okidač za pobedu u sledećoj borbi. Smatraju da je taj okidač u Bahandiju mržnja prema njima. Zato i oni skupljaju bes i nasilje u sebi ali ne ono negativno već motivišuće, bar tako smatra Andrej koji nikako da proguta to što drugo pleme neće da mu uzvrati pozdrav kada se sretnu.
Pre igre, oba plemena ponovo moraju da biraju vođe. Goca se buni i kaže da su poput penzionera koje  stalno teraju da idu na izbore. Nakon glasanja situacija je nepromenjena, Marko i Bojana čvrsto ostaju na svojim pozicijama. Katarina je ponosna na Miloša koji dobro podnosi nedostatak cigareta. Osam dana su u strejtu kako kaže Vlalukin ali to ne znači da će ostaviti pušenje, eventualno dolazi u obzir da smanji.
U Bahandiju dolazi do pometnje zbog slatkiša koje su dobili. Umesto da se podele na ravne časti, Marko  primećuje da je Miloš pojeo čokoladicu više. Vlalukin se pravda da je bilo slučajno ali Marko ne veruje u slučajnosti i baca se na rekonstrukciju događaja: „Izbrojao sam paipiriće na podu i video da je jedan viška. Ako znaš da ti sleduje jedno, ne možeš da počneš da jedeš drugo i da kažeš da je slučajno. To je nemoguće i došli smo do neiskrenosti“.
ziveli!Kasuko pokušava da dešifruje poruku za današnju igru. Niko od njih ne zna šta je žiroskop, Edina je malo sramota jer njegov otac to svakodnevno koristi u poslu. Takmičarima creva sve više krče, pa će pobeda u  igri utoliko biti veća. A nagrada je prava srpska gozba: gibanica, pečenica, ajvar, pršuta i kajsijevača da se sve to zalije. U borbi navigacije, koju su predvodili kapiteni Bojana i Marko, Kasuko je bio za nijansu spretniji i brži i osvojio vi[e nego ukusnu nagradu. Deo strategije ili čovekoljublje, sve u svemu pobednici su flašu rakije poklonili poraženom plemenu. Pri povratku na ostrvo Kasuko na plaži zatiče sto sa hranom. Trče koliko ih noge nose i bacaju se na ukusne proizvode čiji se miris širi plažom. Svesni su da će ih posle ovakve kalorične bombe boleti stomak ali oči su više nego gladne.“Hvala ti Bože za ovaj obrok“ ponavljali  su svi….
U Bahandiju ne misle da je rakija dobronameran poklon. To su namerno uradili jer računaju da će se napiti i onesposobiti za sutrašnju ključnu igru za imunitet. „Zašto nam nisu dali gibanicu, nego baš rakiju“ pita se vođa Marko. Knez pronalazi epohalno rešenje –  umesto da piju rakiju, mazaće je na ujede po telu. Teše se da je bolje što nisu osvojili i hranu jer bi ih srpska gozba definitvno „ubila“ pred borbu. Žene kuvaju pirinač ali ljubomirni Knez ni ovog puta ne dozvoljava da to prođe bez njegovog „final touch-a“.  Ne pomerajući se od lonca, ubacuje arsenal svojih začina, dok se nervozne kuvarice samo zgledaju i uzdišu. „Nemoj da ubacuješ tu travuljinu u pirinač kada nikakvu ulogu nema, smrdi, i ovako to ispljunem“ opasno je ljuta Goca na Kneza koji se ne obazire. „Nije da radim to namerno, da ih mučim, odlično su spremile ali čisto da dam final touch. Ja sam ipak u rangu profesionalca. Moraju još dosta toga da nauče da bi se primakle meni“ mudruje Knez dok bi ga žene najradije gađale kutlačom.
Kasuko se nada da će Bahandi popiti svu rakiju. Pitaju se da li će Miloš izdržati da ne proba? „Ma probaće je sto posto i povući još nekog. Miloš nema šanse da odoli “, smatra Kasuko. I bili su u pravu! Miloš i Knez ispijaju jednu čašicu pre ručka, a kažu da će jednu i pre večere. „Meni je taj gest Kasuka OK“ brani Vlalukin poklon od suparničkog tabora.
Andrej na nagovor svoje ekipe, pokazuje svoje voditeljske kvalitete. Predstavljajući goste, Bojani je pridodao prezime Rokvić, što je izazvalo opšte oduševljenje u plemenu. „Na kojoj strani spavaš Bojana? Zavisi od uboda komaraca – odgovara Bokica. Aaaaa, nisam znao da se Nikola zove komarac“ vickast je Andrej koji odmah uparuje Edina i Milana. „Pošto se šalimo za Nikolu i Bojanu, onda smo prebacili priču da smo Edina i ja u vezi i da me on stalno vara sa Aleksandrom. To je čista zezancija“ pojašnjava Milan celu priču.
Slikarka Biljana je fascinirana prirodom na ostrvu Novog kraljevstva, gde se pridružila Vesni. Zmiki je srećna zbog društva i  objašnjava Biljani da je Nikolija morala da ode na preporuku lekara zbog alergije, da se ne bi dalje iskomplikovalo. Cincarevićeva već smišlja nova pravila za kraljevstvo…
10.epizoda, utorak 9.novembar, 22h, PRVA
Povezana vest:  Mitrović: Ne možete sprečiti Pink da objavljuje