Od 1920. godine, kada je zvanično nastala televizija kao ideja prenosa slike na daljinu, ili bolje rečeno elektronsko prenošenje pokretnih slika,  za Zadrugu 2 – projekat srpske televizije Pink i Željka Mitrovića, poznavaoci tvrde da je definitivno najveći i najzahtevniji televizijski projekat u istoriji svetske televizije. Kako tvrdnje ne bi ostale potkrepljene samo mišljenjem pojedinaca, kompanija Pink je objavila prvo saopštenje o strukturi, objektima i realizaciji Zadruge 2 iz čega možete sami zaključiti o kakvom projektu je reč i da li išta tako kompleksno i ambiciozno postoji na svetskom nivou?

Povezana vest:  Premijera na kanalu Discovery Channel: Prevaranti na delu - specijal: Božićni specijal

Za potrebe ovog rijalitija sagrađena je cela jedna kneževina sa preko 100 objekata, morskim zalivom, rajskim ostrvom, ali i podvodnim pećinama i obilnim životinjskim svetom!

Četrdeset pet takmičara će na raspolaganju imati preko 40 plovila, četiri cepelina, veći broj zanimljivih vozila, pozorište, virtuelnu sobu,svetilište, ali i multi salu za različite takmičarske igre. Ovim velikim bajkovitim imaginarijumom, Željko Mitrović je pokušao da spoji tri epohe ili bolje reći tri početka, početak XVI, XX i početak XXI veka. Da li će ovaj projekat zapravo uspeti da na svetskom nivou promeni sve trendove i pravce kretanja svetskih televizija, ostaje da vidimo već početkom septembra!

Povezana vest:  Premijera prve dve epizode serije „Kljun” na zatvaranju 28. Festivala evropskog filma Palić