NBCUniversal International Networks (NBCUIN) najavljuje  seriju Coroner (Islednik) – novu dramu Cineflix Rights koja će se emitovati širom sveta.  Ovu originalnu CBC seriju napisala je  Morwyn Brebner (Rookie Blue, Saving Hope) u produkciji Muse Entertainment, Back Alley Films i Cineflix Studios, a osam jednočasovnih epizoda biće premijerno prikazane na DIVA kanalu na Balkanu krajem 2019. godine, kao i u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Fancuskoj, Španiji, Poljskoj, Africi, Južnoj Americi, Brazilu i Australiji.

Inspirisana bestseller knjigama M.R. Hall, Coroner je serija sa glavnim ženskim likom, Jenny Cooper, koju igra Serinda Swan (Inhumans, Ballers), o novoj islednici  koja istražuje sumnjive smrti u Torontu.  Jenny je hrabra i odlučna, ali i ranjiva u intenzivnoj želji za istinom. Ona je nekadašnja doktorka hitne pomoći i od nedavno udovica i samohrana majka sa sinom tinejdžerom, a smrt njenog muža pokrenula je njenu konekciju sa smrću, što je povezano sa njenom tajnom iz prošlosti koja sada izlazi na površinu.

Povezana vest:  Premijera druge sezone serije "Velika" 20. novembra na HBO GO-u

Uz priče zasnovane na slučajevima iz realnog  života, Jenny je islednik našeg vremena, zastupnik mrtvih čak i kada je to nepovoljno po žive, zaštitnik bespomoćnih i onih koji su u opasnosti.

U seriji Coroner takođe igraju: Roger Cross (Dark Matter, The X-Files) kao Donovan “Mac” McAvoy, policijski detektiv koji je i Jenny-n partner;  Eric Bruneau (Blue Moon) kao Liam, Jenny-n novi komšija i Ehren Kassam (DeGrassi: Next Class) kao Ross, Jenny-n sin od  17 godina. Glumačkoj ekipi pridružili su se i Tamara Podemski (Rabbit Fall) u ulozi Alison Trent, Jenny-ne ekscentrične koleginice; Alli Chung (Dark Matter, The Expanse) kao Taylor Kim, inteligentan detektiv pripravnik; Lovell Adams-Gray (Second Jen) u ulozi  dr Dwayne Allena, mladi entuzijastični patolog; i Saad Siddiqui (Incorporated, Taken) kao dr Neil Sharma, Jenny-n pronicljivi psihijatar.

Povezana vest:  Džulijana Mur u TV seriji

Coroner je mešavina kompleksnog kriminalističkog sadržaja sa jakim likovima i uzbudljivim pričama koje su idealne za naše međunarodne brendove kanala izjavio je Steve Patscheck, izvršni potpredsednik za Global Programming, NBCUniversal International Networks. “Mi smo oduševljeni što ovu jedinstvenu seriju donosimo na naše kanale na preko pet kontinenata u 2019.”

“Veoma smo uzbuđeni što ponovo sarađujemo sa timom NBCU International Networks u lansiranju serije Coroner kroz njihove kanale,” izjavio je Peter Emerson, predsednik  Cineflix Studios. “Serinda Swan unosi intenzitet i humanost u svoju ulogu koja se duboko povezuje sa publikom širom sveta.”

Povezana vest:  Serijal “U sobi sa slonovima” na Animal Planet kanalu

Serija Coroner radi se u produkciji Muse Entertainment, Back Alley Films i Cineflix Studios. Morwyn Brebner je autor i glavni producent; Adrienne Mitchell (Durham County, Bellevue) je direktor i izvršni producent za Back Alley Films; Jonas Prupas je izvršni producent za Muse Entertainment; Peter Emerson i  Brett Burlock su izvršni producenti za Cineflix Studios.

Za Coroner distribuciju širom sveta  zaduženi su Cineflix Rights a serija se trenutno snima u Torontu u Kanadi.

CBC će premijerno prikazati seriju Coroner u Kanadi na kanalu CBC na zimu 2019. godine.