Nagrađivana glumica i aktivistkinja, zvezda hit serije Neverovatna gospođica Mejzel, pojavljuje se u ulozi naratora novog dokumentarca o klimatskim promenama, Od Pariza do Pitsburga. Film će se premijerno emitovati, 16.decembra u 18:00, na programu National Geographic, a dolazi nam iz producentske kuće RadicalMedia u saradnji sa Bloomberg Philanthropies.

Od Pariza do Pitsburga nam otkriva kolike napore ulažu pojedinci u borbi protiv ozbiljnih pretnji koje klimatske promene donose. Film kritikuje energetski plan za budućnost koji ima SAD,  odluku Trampove administracije da odustanu od Pariskog sporazuma, ali i pokazuje koliko doprinosi naša zajednica i na koje sve zanimljive načine ljudi iskazuju svoje mišljenje.

Od Pariza do Pitsburga podseća nas na mnoge zaboravljene zajednice i ljude na koje su uticale klimatske promene u našoj zemlji. Saznaćemo i na koji način možemo da se borimo da smanjimo uticaj ugljenika.”, rekla je Brosnanova. “Ponosna sam što sam deo ovog potresnog i upečatljivog dokumentarca. Divim se proaktivnom stavu koji je zauzeo Bloomberg Philanthropies na ovom projektu, jer nam trebaju značajne promene.”

Povezana vest:  Stiže nova SCI FI serija od autora ZVEZDANE KAPIJE

Od Pariza do Pitsburga obrađuje realne socijalne i ekonomske efekte klimatskih promena. Film nam govori na koji način bismo mogli da se oporavimo od klimatskih promena i kako da se smanji emisija ugljenika. Videćemo koje korake preduzimaju odgovorni gradovi, države, kompanije i građani.

U centru dešavanja je Pitsburg, nekada veoma perspektivan grad čiji se prosperitet zasnivao na uglju. Kada je predsednik Tramp objavio da se SAD povlači iz Pariskog sporazuma, gradonačelnik Pitsburga Bil Peduto nije ga podržao. Naprotiv, on i njegov grad otvoreno su podržali ciljeve energetske efikasnosti.

Povezana vest:  Biće sedme sezone serije Bouns

“Amerika neće prestati da preduzima korake kako bi zaustavila klimatske promene; to je snažna i jasna poruka filma Od Pariza do Pitsburga.”, kaže izvršni producent filma Katarina Oliver. “Rejčel Brosnan je uzor današnjeg vremena i prava osoba da prenese ovu poruku. Nama je čast što će njen glas i entuzijam preneti ideju ovog filma.” Katarina Oliver rekla je i da Bloomberg Philanthropies veruje da priče koje će informisati gledaoce mogu da promene mišljenje i dovedu do pozitivne promene. Zato je ulaganje u filmove ključni deo naše strategije.”

Povezana vest:  Nova serija "Upoznajte orangutane na Animal Planetu

Od Pariza do Pitsburga dolazi iz produkcijske kuće RadicalMedia, dobitnika nagrada Oskar i Emi. Na filmu su radili dobitnici nagrade Emi, Sidni Bomon i Majkl Bonfiljo. Bomon je i producent ovog filma. Izvršni producenti nominovani su za nagradu Oskar, Džo Berlinger, Džon Kamen i Ketrin Oliver. Ko-producenti su Lindzi Fajerston i Keti Dan. Anta Vilijams iz Bloomberg Philantrophiesa je konsultant na ovom projektu.

PHOTO: Getty Images/iStockphoto