Teniska legenda Džon Mekinro analiziraće najbolje momente sa svih Grend slemova na kanalima Eurosporta, prvi put ove godine.

Mekinro je već četiri godine deo stručnog tima Eurosporta, pružajući jedinstven uvid u događaje sa trunira u Melburnu, Parizu i Njujorku, a od ove godine prvi put će se pridružiti timu eksperata koji će pratiti Vimbldon.

Mekinro svoju novu ulogu započinje na ovogodišnjem Australijan Openu, sa kog će Eurosport prenositi 300 sati programa uživo i ekskluzivno sa 16 terena na Melburn parku. U popularnom programu Gejm, Šet i Mats i ove godine nas očekuju sedmostruki Grend slem šampion Mats Vilander i njegova koleginica Barbara Šet, koji će iz novog studija opremljenim inovativnim tehnologijama komentarisati najuzbudljivije momente sa terena

Mekinro će, u ulozi Komesara za tenis, prenositi gledaocima najznačajnije momente iz sveta tenisa.

Povezana vest:  Dejvid Švimer prvi put otac


Džon Mekinro je tom prilikom izjavio: „Radujem se što ću i ove godine sarađivati sa Eurosportom. Postoji dosta tema o kojima ćemo govoriti u 2019. godini. Da li će fenomenalni Rodžer Federer nastaviti u prepoznatljivom tempu? Da li će se Aleks Zverev i druge zvezde nove generacije posebno pokazati ove godine? Da li će Đoković ponovo dominirati? Može li  Rafael Nadal osvojiti 12 titulu sa Rolan Garosa? Da li će Serena Vilijams osvojiti fantastični 24. Slem?

„Ova godina će biti još jedna fenomenalna godina i drago mi je što ću biti deo ekipe koja će milionima fanova širom Evrope prenositi najbolje momente iz sveta tenisa. Eurosport je fenomenalno okruženje za rad i ponosan sam što nastavljam saradnju sa njima.„

Povezana vest:  Premijera dokumentarne HBO Europe serije "Vitalne funkcije: Istinita ljudska priča"

Tokom Australijan Opena Mekinrou će se pridružiti i druge legende ovog sporta kao što su Boris Beker i Mats Vilander koji će komentarisati najuzbudljivije događaje sa terena u ekskluzivnom programu Legende tenisa (Tennis Legends).

Osim prenosa programa glavnog žreba, Eurosport će prenositi mečeve sa 13 terena sa kvalifikacionog turnira Australijan Opena na svojim kanalima i Eurosport Plejeru. Eurosport će, kao zagrevanje za prvi Grend slem u godini, prenositi i turnire u Brizbejnu i Sidneju.

Emir Osmanbegovic, viši potpredsednik za sportski sadržaj i produkciju u Eurosportu je izjavio: „Oduševljeni smo što je Džon Mekinro deo našeg teniskog „Dream Team-a“ i uzbuđeni smo što ćemo biti u mogućnosti da gledaocima Eurosporta približimo njegovu ekspertizu i komentare na svakom Grend slemu ove godine.

Prenos Australijan Opena biće sveobuhvatan, posebno kada je reč o programu koji će biti emitovan na Eurosport Plejeru, uz dosta ekskluzivnog sadržaja na našim digitalnim platformama. U našem novom studiju eksperti će imati još veću fleksibilnost pri analiziranju ključnih događaja i moći će da u većoj meri nego ranije uključe fanove širom Evrope u dešavanja sa terena.“

Povezana vest:  GEORDIE SHORE 4 – ŽURKA SE NASTAVLJA

Australijan Open je tradicionalno jedan od popularnijih događaja među fanovima koji prate program Eurosporta. Prenos meča između Rodžera Federera i Rafaela Nadala na Australijan Openu iz 2017. godine pratilo je oko 20.7 miliona gledalaca.

Tenis na kanalima Eurosporta, januar 2019

  1. decembar 2018 – 5. januar 2019, Hopman Kup
  2. decembar 2018 – 6. januar 2019, Turnir u Brizbejnu

6-12. januar 2019, Turnir u Sidneju

8-11. januar 2019, 2019 Kvalifikacioni turnur na Australijan Openu

14-29. januar 2019, 2019 Australijan Open