Nagrađivana HBO drama „Pravi detektiv“ (True Detective) vraća se sa trećom sezonom 14. januara, kada će prve dve epizode biti dostupne na HBO GO-u, dok će na HBO kanalu premijera prve dve epizode biti istog dana u 20.00h. Nakon toga će po jedna nova epizoda biti emitovana ponedeljkom u 20.00h, a istog dana će dolaziti u HBO GO ponudu.

U novoj sezoni će fokus radnje biti na novom slučaju, uz impresivnu glumačku postavu. Oskarovac Maheršala Ali glumi Vejna Hejsa, penzionisanog detektiva koga već 35 godina proganja slučaj nestanka dvanaestogodišnjeg dečaka i njegove desetogodišnje sestre u gradu Vest Finger, u Arkanzasu, 1980. godine. Dok se ostareli Hejs, koga pamćenje izdaje, priseća detalja svoje istrage sa producentom dokumentarca o pravim zločinima, mi saznajemo o slučaju i Hejsovoj prošlosti, prateći priče iz 1980, kada se zločin dogodio, i 1990, kada je šokantno otkriće probudilo interesovanje za slučaj. Kroz njegova prisećanja, upoznajemo ključne likove: Rolanda Vesta (Stiven Dorf), Vejnovog partnera u vreme ubistva; Ameliju Rirdon (Karmen Edžogo), nastavnicu i spisateljicu; kao i ostale zvaničnike iz okruga, agente FBI-ja, članove porodice i osumnjičene.

Povezana vest:  Sve matematičke tajne animirane serije "Simpsonovi"

Svaka od osam epizoda predstavlja novi delić slagalice o onome što se dogodilo te kobne noći 1980. – i kako je taj jedan događaj uticao na živote mnogih ljudi tolike godine.

Serija je do sada bila nominovana za čak 13 Emija i 4 Zlatna globusa, a poznata je po jakim glumačkim imenima u glavnim ulogama. U prvoj sezoni su Metju Mekonahi i Vudi Harelson briljirali tumačeći dvojicu detektiva iz Luizijane, dok su u drugoj sezoni Kolin Farel i Vins Von vodili gledaoce kroz uzbudljivu istragu o bizarnom ubistvu u Kaliforniji.

Povezana vest:  Jedna od najpopularnih serija svih vremena - "IZGUBLJENI" na Prvoj Plus od 01. septembra

Scenario treće sezone potpisuje autor serije Nik Picolato, uz Dejvida Milča i Grahama Gordija, dok su za režiju bili zaduženi Nik Picolato, Džeremi Solnijer i Danijel Sakhajm. Izvršni producenti su Nik Picolato, Skot Stivens, Danijel Sakhajm, Džeremi Solnijer, Stiv Golin, Ričard Braun i Bard Doros, a producent je Piter Feldman.