Nagrađivana glumica Rut Vilson (Afera, Luter) predvodiće britansku glumačku postavu u novoj dramskoj seriji  Gospođa Vilson koja se zasniva na životu njene bake.

Uz Rut Vilson u glavnoj ulozi, nastupiće i Ijan Glen (Igra prestola, Delicious), Kili Hoz (Durelovi, Pepeo pepelu), Anupam Ker (U dobru i u zlu, The Boy with The Topknot) i Fiona Šo (Hari Poter, True Blood).  Serija Gđa Wilson nalazi inspiraciju u memoarima bake Rut Vilson i složenoj istoriji njene porodice.

Dramsku seriju iz tri dela napisala je Ana Sajmon (Leta u Indiji), režirao ju je Ričard Lakston (Mama, On i ona), a producent je Džeki Larkin (Strike, Dani bioskopa Stela).  Izvršni producenti su Rut Vilson, Rut Kenli-Lets (Upražnjeno mesto, Strike), Nil Bler (Strike, Fantastične zveri i gde ih naći), Lusi Ričer i Rebeka Iton.

Povezana vest:  Svetlana Bojković dobitnica Zlatne antene za životno delo

Komentarišući svoju ulogu u novoj seriji, Rut Vilson je izjavila: „Veoma sam uzbuđena što na male ekrane donosim neverovatne živote mojih babe i dede. Njihova priča je duboko potresna.”

Radnja serije odvija se u Londonu između četrdesetih i šezdesetih godina 20. veka i prati Alison Vilson (Rut Vilson), ženu koja misli da je u srećnom braku, dok njen suprug ne umre, a na vratima joj se pojavi žena koja tvrdi da je ona prava gospođa Vilson. Alison čvrsto rešava da dokaže ispravnost svog braka i to da ju je Alek (Ijan Glen) voleo, ali umesto toga nađe se u svetu uznemirujućih tajni.

Povezana vest:  Emisija "NAUKA U SLUŽBI MAGIJE: TAČKA PUCANJA" na Discovery kanalu

Aleksandar Vilson bio je pisac, špijun i agent tajne službe koji je služio u Prvom svetskom ratu, a potom se preselio u Indiju gde je bio profesor engleske književnosti i gde je počeo da piše špijunske romane. Tridesetih godina 20. veka bio je vrlo uspešan pisac i o njegovim romanima su, između ostalih, pisali i u listovima The Telegraph, Observer i književnom dodatku lista The Times. Preminuo je 1963.

Povezana vest:  Čuvene filmske zvezde svakog petka uveče u oktobru na kanalu AMC

Gđa Vilson će biti premijerno prikazana na kanalu Epic Drama 28. januara u 21.00h.

©WP Films Ltd. – Photographer: Steffan Hill