SCI FI kanal, destinacija za sadržaj naučne fantastike i fantazije mreže NBCUniversal International Networks (NBCUIN), najavio je da se serija Predstraža (The Outpost), u produkciji Electric Entertainment i Arrowstorm Entertainment, vraća u drugoj sezoni na ovaj kanal. Snimanje nastavka ove popularne serije iz žanra fantazije počelo je u Srbiji u januaru 2019. u studiju i na lokacijama pored Beograda. Druga sezona serije Predstraža emitovaće se na kanalu SCI FI ovog leta, donoseći još više avanture i nepredvidivih obrta.


Jessica Green (Roman Empire) vraća se kao Talon, jedina preživela iz rase “crne krvi.” U tvrđavi bez zakona na kraju civilizovanog sveta, Talon mora da nauči da ovlada svojim natprirodnim moćima i sklapa savez sa kraljicom koja je krila svoj identitet, da bi odbranila svet od religioznog diktatora fanatika. U drugoj sezoni takođe se vraćaju glumci: Jake Stormoen (Extinct, Mythica) kao kapetan Garret Spears; Imogen Waterhouse (Braid, Nocturnal Animals) kao lejdi Gwynn Calkussar; Anand Desai-Barochia (Emmerdale, Lake Mead) kao alhemičar Janzo; Andrew Howard (Top of the Lake, Hostiles) kao šerif utvrđenja Cedric Wythers i Robyn Malcolm u ulozi vlasnice bara, Elinor. Novi glumci u drugoj sezoni biće srpska glumica Jelena Gavrilović koja tumači ulogu Chunjin; Lilli Hollunder kao Rebb; Glynis Barber (Point Break, EastEnders) kao Gertrusha i Aaron Fontaine (Hollyoaks, Doctors) kao Tobin.

Povezana vest:  Premijera serije "Neverovatni snimci haosa" na Discovery kanalu

Izvršni producent je Dean Devlin, koscenarista i producent Zvezdane kapije (Stargate), i Jonathan Glassner, izvršni producent Zvezdane kapije SG-1 (Stargate SG-1). Pored toga, izvršni producenti serije Predstraža od strane tima Electric Entertainment su Marc Roskin i Rachel Olschan-Wilson kao i tim Arrowstorm Entertainment koji čine Jason Faller i Kynan Griffin, koji stoje iza kultnih filmova Mythica. Takođe je producent i Jennifer Griffin iz Arrowstorm Entertainment. Seriju su osmislili Kynan Griffin i Jason Faller.
Druga sezona serije Predstraža biće premijerno prikazana na leto na kanalu SCI FI u Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji. Trenutno se prva sezona serije Predstraža može pogledati na kanalu DIVA ponedeljkom u 22:00.

Povezana vest:  FARMA 2010, Firči kao novi gazda sa novim pravilima

PHOTO: Nemanja Novaković