Premijerna epizoda osme i poslednje sezone hit HBO serije „Igra prestola” (Game of Thrones) biće dostupna u Srbiji putem HBO GO usluge 15. aprila, a na HBO kanalu će biti emitovana istog dana u 03.00h, simultano sa američkom premijerom i ponovo u 20.00h.

Zasnovana na serijalu romana epske fantastike Džordža R. R. Martina, “Igra prestola” je epska priča o izdaji i plemenitosti, smeštena u zemlju Vesteros, gde leta i zime traju godinama, a samo je žeđ za moći večna. U Sedam kraljevstava Vesterosa, onaj ko kontroliše Gvozdeni presto ima nezamislivu moć, a serija prati uspone i padove nekoliko porodica koje žele tu moć po svaku cenu. To je priča o dvoličnosti i izdaji, plemenitosti i časti, trijumfu i osvajanju. U „Igri prestola”, ili pobeđujete ili umirete.

Povezana vest:  Popularna serija 'Tračara' prestaje da se snima?

Kao najgledanija serija u HBO istoriji i svetski televizijski fenomen, „Igra prestola” je do danas osvojila brojna priznanja, uključujući čak 47 Emi nagrada.

Među poznatim glumcima koji tumače glavne likove su Piter Dinklidž, Nikolaj Koster-Valdau, Lina Hidi, Emilija Klark, Kit Harington, Lijam Kaningam, Sofi Tarner, Mejzi Vilijams, Alfi Alen, Gvendolin Kristi, Džon Bredli i Kristofer Hivju.

Povezana vest:  Poznati filmovi Universal i Miramax studija od juna na AMC kanalu

Režiju nove sezone, koja će sadržati šest epizoda, potpisuju Dejvid Beniof i D. B. Vajs, Dejvid Nater i Migel Sapočnik. Uz Beniofa i Vajsa, scenaristi poslednje sezone su Brajan Kogman i Dejv Hil.

PHOTO: Helen Sloan/HBO